in

Franse justitie: Lola (12) in koffer is verkracht en vermoord

Justitie in Frankrijk gaat ervan uit dat het 12-jarige meisje Lola, dat vrijdag dood werd gevonden in een koffer in Parijs, onder meer is verkracht, gefolterd en vermoord. Het onderzoek richt zich op een 24-jarige vrouw en een 43-jarige man die zijn aangehouden in verband met de vondst van het lichaam.

Vier verdachten verschenen vandaag voor de onderzoeksrechter. De vrouw wordt gezien als hoofdverdachte. Zij zou op beelden van beveiligingscamera’s te zien zijn met Lola en sleepte ook met een grote koffer bij het pand waar het meisje woonde. De man zou de bestuurder zijn van de auto waar de koffer vermoedelijk in is gelegd.

Lola werd vrijdagnamiddag als vermist opgegeven nadat ze niet was thuisgekomen. De politie kwam snel in actie, omdat er aanwijzingen waren die op een ontvoering wezen. De vader van Lola, die conciërge en bewoner is van het pand, had namelijk op bewakingscamera’s gezien dat ze die middag wél in het pand was teruggekeerd.

Het levenloze meisje werd aan het einde van de avond toevallig door een dakloze gevonden vlak bij haar woning. Haar lichaam zat in een reiskoffer die op de binnenplaats lag van het appartementsgebouw waar ze met haar ouders woonde. Het kind was in doeken gewikkeld en vastgebonden aan haar handen en voeten. Ze had tape over haar gezicht en is gestikt, aldus de autoriteiten. Ook had het meisje steekwonden.

Lees ook
Klaasje Meijer in bikini lekkerste wat je ziet deze warme vrijdag!

Barbaarse handelingen
Uit de autopsie is gebleken dat Lola door verstikking is gestorven. Ze had verwondingen aan haar keel en op haar lichaam waren de cijfers ‘0′ en ‘1′ geschreven. De politie zou onderzoeken of het meisje mogelijk slachtoffer is geworden van orgaanhandel.

Er is een gerechtelijk onderzoek geopend naar de moord op een minderjarige onder de 15 jaar, voor verkrachting, foltering, barbaarse handelingen en het verbergen van een lijk, meldt het parket van Parijs. In het onderzoek zijn zes mensen aangehouden. Vier van hen zijn intussen vrijgelaten, de twee andere verdachten zijn vanochtend voorgeleid bij de Franse onderzoeksrechter. Het gaat om Dahbia B., de 24-jarige vrouw die de koffer met Lola’s lichaam vanuit het appartementsgebouw naar een wagen sleurde, en een man die de bestuurder van het voertuig zou zijn. De twee verdachten blijven in voorlopige hechtenis.

Lees ook
VRESELIJK! Man vraagt zijn vrouw om hun misvormd kind te doden: ''Hij is des duivels''

Zaterdag werd Dahbia B. opgepakt in de gemeente Bois-Colombes, in het noordwesten van de Franse hoofdstad. Op bewakingsbeelden was te zien hoe de 24-jarige vrouw Lola naar zich toe lokte. Even later sleurde ze de koffer met het lichaam van Lola naar een wagen. De vrouw, die aan mentale stoornissen zou lijden, wordt beschouwd als de hoofdverdachte in de zaak. De 43-jarige man zou ook onderdak aan Dahbia B. hebben geboden.

De leerlingen en het personeel van Lola’s school krijgen nu psychologische bijstand. ,,We voelen ons verdrietig deze morgen. Mijn dochter heeft al veel gehuild en kon de hele nacht niet slapen. Ze kende Lola goed, ze is verschillende keren naar haar verjaardagsfeestjes gegaan”, vertelt een bezorgde vader.

,,Niemand in de buurt heeft nog vertrouwen. Mijn vrouw en ik zullen onze kinderen elke ochtend en avond aan school opwachten”, klinkt het verder. Voor de school liggen bloemen ter nagedachtenis van Lola. Ook bij het appartementsgebouw waar ze woonde en dood werd teruggevonden, leggen mensen bloemen neer.

Leukemiepatiënt Dilara Şahin overleden in Turkije

Auto in het water gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Hebe (10) en haar begeleider