in

Fotograaf reist de wereld rond – en legt de verbluffende schoonheid van roodharigen vast

Hoe zou de wereld zijn mocht iedereen er hetzelfde uitzien, op dezelfde manier spreken, dezelfde interesses hebben, kortom zonder diversiteit? Niet bijster interessant, toch?

Meer nog, het zijn net die verschillen die de wereld zo interessant maken. Daarom begrijp ik nooit waarom sommige mensen anderen uitsluiten of pesten net omdat ze anders zijn dan de rest.

Globaal gezien is rood haar uitzonderlijk. Wetenschappers schatten dat slechts 2% van de bevolking op aarde, rood haar heeft. Het is waarschijnlijk daarom dat er zoveel mythes over roodharigen bestaan.

Lees ook  22-jarige vrouw wordt lastiggevallen door 3 mannen in bus – dan leert ze hen een lesje die ze niet zullen vergeten

Doorheen de geschiedenis werden roodharigen altijd voorgesteld als vampieren, heksen, demonen en duivels. En helaas, zijn roodharigen ook vandaag nog onderwerp van deze absurde vergelijkingen.

Iemand die moe is van deze kortzichtige attitude wat betreft roodharigen is fotograaf Brian Dowling. Hij wou het stereotiep die mensen over roodharigen hebben, doorbreken. Dus vertrok hij op wereldreis om zijn “Redhead Beauty” project te creëren.

Lees ook  De meest toegewijde loodgieter ter wereld! De man is nu al een internetster.

Brian, die uit de Verenigde Staten komt, maar woont en werkt in Berlijn, fotografeerde 130 roodharige vrouwen uit 20 verschillende landen.

Het resultaat is verbluffend, zoals je je wellicht kunt voorstellen – en Brian’s Instagrampagina (die intussen al meer 86000 volgers heeft, zit vol pure schoonheid). Hier is een selectie uit Brian’s beste foto’s.

  

Zijn deze foto’s niet geweldig? Deel ze aub met je familie en vrienden indien je ook vindt dat roodharigen prachtig zijn!

Onbekende ziekte laat vierjarige op oude man lijken

Moeder krijgt na 40 jaar gelijk: haar baby lag niet in z’n grafkistje