in

Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis, duiker gaat opnieuw het water in

Aan de sluis op de Zenne in het Belgische Zemst is vanochtend de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren.

Twee getuigen zagen de vrouw, I.K., zaterdagnacht omstreeks 1 uur met haar fiets aan het jaagpad in Eppegem in de Zenne vallen. De hele verdere nacht en zondag werd daarop naar de vrouw gezocht, zonder succes. Een nieuwe zoekactie dinsdag, tot in Boom, en woensdagvoormiddag in een zijarm van de Zenne, leverde evenmin succes op, schrijft HLN.

Gisterennamiddag werd daarom een experiment uitgevoerd met een pop met hetzelfde gewicht en afmetingen als het slachtoffer. Die werd kort na 16 uur in het water gelaten, op een moment dat de omstandigheden van getijden en de stroming gelijkaardig waren als op het moment van het ongeval. De pop werd over een grote afstand meegesleurd, en kwam uiteindelijk vast te zitten ter hoogte van de sluis waar de omleiding van de Zenne in de originele Zenne komt, een plek waar al herhaaldelijk werd gezocht.

Lees ook
Vermist meisje 10 dood gevonden in kelder

Fiets gevonden
Afgelopen nacht werd gekeken of de pop zich nog verder zou verplaatsen als het opnieuw hoogtij werd, maar dat is niet gebeurd, ze is blijven hangen op een dertigtal meter voorbij de sluis. Die plek is drie tot vier meter diep en wordt vandaag opnieuw doorzocht. Deze voormiddag gebeurde dat onder meer vanuit een bootje met stokken, en daarbij werd de fiets van I.K. gevonden. Deze namiddag, bij hoogtij, zullen duikers de bodem verder onderzoeken.

Alain Remue van de Cel Vermiste Personen bevestigt dat de fiets gevonden werd aan de sluis van Zemst, dankzij het experiment met de pop. “Het was een plek die ons heel hard interesseerde. We zijn nu bezig met de mensen van de civiele bescherming, met stokken en een bootje. Op een twintig meter van de sluis hebben we de fiets gevonden, die ook herkend is door de familie. Deze namiddag gaan we met de duikers nu verder zoeken op die plek, waar heel wat diepteverschillen zijn.”

Lees ook
Doden Oudesluis: 18-jarige man en 66-jarige vrouw

Duiker het water in
Een duiker is deze namiddag gestart met zijn zoektocht. Er is ook een extra bootje aanwezig. Dat is samen met de duiker het water opgegaan. Hij maakt een zigzagbeweging in het water, vanaf het punt waar de pop naartoe dreef naar de sluis toe. Alle aanwezigen houden hun adem in en iedereen houdt angstvallig de duiker en het bootje in de gaten. Ook vandaag is de familie van het slachtoffer aanwezig, ze wijken geen seconde van de zoekplaats.

De zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ze proberen nog eens een tiental meter verderop, waar de pop later na de getijden beland is.

Dans op bruiloft gaat volledig mis: Bruidegom heeft hersenletsel na mislukte salto

Alice (4) doodgebeten door hond van buren