in

Familiedrama: Zoon (47) steekt moeder (73) en verwondt zichzelf

In Overijse speelde zich maandag een familiaal drama af. Een 47-jarige man stak er zijn eigen moeder neer, waarna hij zichzelf verwondde. Beide familieleden werden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar zouden inmiddels buiten levensgevaar verkeren.

Het drama gebeurde maandag in de Terrestlaan in Overijse. “Daar heeft een inwonende meerderjarige zoon zijn 73-jarige moeder aangevallen. Ze kreeg één messteek. Nadien heeft de man ook zichzelf verwondt”, zegt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. “Beiden werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar er zou momenteel niemand in levensgevaar verkeren.” De vrouw raakte volgens de eerste informatie wel ernstig gewond.” Over de omstandigheden van het incident, is nog maar weinig geweten. Het labo is ter plaatse voor een sporenonderzoek en de omgeving werd afgesloten met een politielint.

Lees ook
Belgische ouders laten baby achter op vliegveld: ”Ticket te duur”

De zoon werd door de politie meegenomen. “De verdachte werd gearresteerd. We zijn van plan de onderzoeksrechter te vorderen om de man aan te houden, maar ook om hem te laten onderzoeken door een psychiater, gezien de man mogelijks met psychische problemen kampt”, aldus Lievens nog.

Belg betrapt Nederlandse dief op boot: ‘Hij droeg mijn string’

Bezoeker Efteling steelt geld uit de Wensbron: