in

Familie gelukkig met geadopteerd kind totdat ze Engels leert en de vreselijke waarheid bekent.

Hoewel het moeilijk is om betrouwbare bronnen te vinden, zijn er in de Verenigde Staten naar schatting een miljoen koppels die wachten om een kind te kunnen adopteren. Om dat in perspectief te plaatsen, dat betekent dat er voor elk te adopteren kind 36 koppels zijn.

Deze statistieken zijn niet meteen gunstig voor iemand die wanhopig wacht om een gezin te stichten, wat de reden is waarom koppels naar het buitenland kijken. Beroemdheden zoals Madonna, Angelina Jolie en Julie Andrews hebben kinderen opgevoed uit derdewereldlanden, maar geen van hen kwam uit Oeganda.

Het Afrikaanse land is bijzonder omdat de weeskinderen vaak hartverscheurende verhalen hebben, die pas aan het licht komen nadat de kinderen Engels leren. Maar als je denkt dat “alleen” maar gaat over vreselijke dingen zoals oorlog, mishandeling of verhongering, vergis je je. De echte waarheid is nog grimmiger.

Met zoveel families die geïnteresseerd zijn om te adopteren, doken er heel wat gewetenloze organisaties op die misbruik maakten van de situatie. Maar European Adoption Consultants (EAC) met hoofdkwartier in Ohio is de ergste van allemaal. Jarenlang maakten ze financieel misbruik van nietsvermoedende ouders.

Lees ook  BIZAR: 22-jarige Britse Beth viel in slaap op de bank en werd pas na een half jaar weer wakker….

Jessica en Adam Davis adopteerden in 2015 een vijfjarig Oegandees meisje van het agentschap. Het koppel uit Ohio had zelf vier kinderen, maar ze hadden nog veel liefde te geven, en wilde voor een weeskind zorgen.

EAC vertelde Jessica en Adam dat de vader van Natama overleden was, en dat haar moeder haar zwaar verwaarloosde. Ze hadden er geen twijfel over dat het meisje mishandeld werd en niet genoeg te eten kreeg. Uiteraard schreeuwden hun harten en ze wilden Namata kost wat kost redden!

Na zes maanden in haar nieuwe huis was het Engels van Namata voldoende om een schokkend geheim met Jessica te delen. Het meisje had al een familie, eentje bij wie ze erg gelukkig was! Ze miste haar moeder, die haar elke dag naar school bracht!

Jessica en Adam waren in shock toen ze beseften dat ze een kind bij haar liefdevolle familie hadden weggenomen. Adam vertelde aan CNN:

“Het enige trauma dat dit kind ooit ervoer, was omdat wij een bestelling voor een kind plaatsten. Ze was thuis en gelukkig bij haar moeder, totdat ze haar voor ons selecteerden.”

Lees ook  Zeer HEFTIG nieuws voor Britt Dekker, wij wensen de blondine en haar familie heel veel sterkte

Maar niet alleen de familie Davis was gedupeerd. De echte moeder van Namata geloofde dat haar dochter gesponsord en verpleegd werd door het Amerikaanse koppel, en een jaar of twee een uitstekende opleiding zou krijgen, alvorens gewoon weer naar huis te komen.”

Keren Riley, die een groep genaamd Reunite Uganda leidt, hielp Namata om via Facetime terug in contact te komen met haar moeder. Toen werd de ware omvang van het verhaal ontdekt.

De Oegandese moeders werd wijsgemaakt dat hun kinderen slechts tijdelijk in de VS zouden studeren. Maar in werkelijkheid werden de kinderen verkocht aan families die dachten dat ze een weeskind in nood adopteerden.

Jessica en Adam kregen te horen dat ze Namata wettelijk konden houden, maar Jessica weigerde en zei dat ze haar niet in de supermarkt had gekocht. Het koppel maakte de adoptie ongedaan en Namata kon met haar moeder herenigd worden.

Dankzij haar verhaal kwamen er nog andere, gelijkaardige verhalen aan het licht, en kon het agentschap opgedoekt worden.

Leer hieronder meer over dit verhaal!

Sjaak (80) is van z’n fiets geslagen, maar kan het gelukkig nog wel navertellen

Johnny de Mol is vader geworden en deelt prachtige foto van zijn kindje op Instagram