in

Ex-militair vergiftigd en doodgeslagen ‘door vrouw voor wie hij al langer bang was’

De 49-jarige oud-militair Marcel Hoogerbrugge, die in december 2017 dood werd gevonden in zijn huis in Hoogeveen, is vergiftigd met medicijnen en daarna doodgeslagen. Dat bleek tijdens de eerste openbare zitting tegen moordverdachte Hala E.

Hoogerbrugge werd gevonden met een ingeslagen schedel. In zijn bloed werd een mix van antipsychotica, antidepressiva en een bloeddrukmedicijn gevonden, terwijl hij zelf geen medicijnen gebruikte. In de vaatwasser stonden volgens het Openbaar Ministerie zes glazen met medicijnresten en de vingerafdrukken en DNA-sporen van het slachtoffer en E.

Opgepakt in Londen
Hala E. (47) werd vorig jaar in haar huidige woonplaats Londen opgepakt. Daarvoor woonde ze in Hoogeveen, weet Dagblad van het Noorden. E. en Hoogerbrugge kenden elkaar volgens de krant uit de tijd dat de vrouw een Arabisch supermarktje had. Ze rookten wel eens een jointje samen of logeerden bij elkaar, maar er zou geen sprake zijn geweest van een seksuele relatie.

LEES OOK!
Dode bij brand in appartement Almelo

De vader van Hoogerbrugge heeft tegenover de politie verklaard dat het slachtoffer bang was voor E. Hij had een paar weken eerder al het idee gehad dat hij vergiftigd was. Toen had hij bijna een dag lang geslapen, zonder dat daar een goede reden voor was.

Informatie gezocht
Hoogerbrugge is toen op zoek gegaan naar informatie over de vrouw, schrijft Dagblad van het Noorden. De officier van justitie zei tijdens de zitting dat hij op internet naar informatie over haar heeft gezocht en ook gebeld heeft naar het bedrijf waar ze zei te werken, maar daar werkte ze niet. “Hij was mogelijk iets op het spoor tegen Hala E.”

Het OM is nog niet klaar met het onderzoek, maar presenteerde vandaag wel vast redenen voor de verdenking tegen haar. Zo miste een vriendin van E. na een bezoekje van de vrouw medicijnen voor drie dagen. Die werden teruggevonden in het lichaam van Hoogerbrugge.

LEES OOK!
Twee tieners aangehouden voor het spannen van visdraad in Alphen in tunneltje bij Herenhof

Als vermist opgegeven
Ook werd E. een week na de moord als vermist opgegeven door haar zoon, omdat ze onbereikbaar was. Een dag daarna werd ze bij toeval bij een vriend in Meppel aangetroffen door de politie, die de man wilde verhoren over E. De vriend verklaarde dat ze daar dagen had gelogeerd, ‘alsof ze wilde onderduiken’.

De advocaat van E. vroeg om vrijlating, maar volgens de rechtbank zijn er genoeg redenen om haar vast te houden. Wat het motief voor de moord is, is niet bekend. E. heeft geen verklaring willen afleggen.

Groot ongeluk in Zeeland: 16 gewonden, onder wie kinderen

Uitgebrand huis voor 86.000 euro verkocht: ‘Paar maanden klussen’