in

Eva Jinek gaat bij RTL dit programma presenteren

Eva Jinek heeft de overstap gemaakt van de publieke omroep naar RTL. De 41-jarige presentatrice tekent een exclusief vierjarig contract en gaat samen met Beau van Erven Dorens ’bouwen aan de late avond van RTL’. Hiervoor nemen zij ieder een aantal maanden per jaar voor hun rekening.

Dat maakt de zender bekend in een persbericht. „We zijn enorm blij dat Eva haar carrière als maker en talkshowhost bij RTL voortzet”, zegt Directeur Content, Peter van der Vorst. „De gesprekken die Sven Sauvé en ik de afgelopen maanden met haar hadden, waren intens en zeer inspirerend. Haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid maken haar tot een van de toppers in het vak.”

Lees ook  Je hebt je oven al je hele leven verkeerd schoongemaakt. Dit is briljant!

Van der Vorst benadrukt dat de KRO-NCRV-ster zich inmiddels ’ruimschoots heeft bewezen’. „Eva is een prettig mens met humor en een gezonde dosis zelfspot. Dat geven we bij RTL graag alle ruimte. Eva zal dan ook naast het late avond tijdstip andere programma’s voor ons maken, zoals specials rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen.”

Online platform
In het persbericht staat te lezen dat Jinek de ruimte krijgt om haar online platform – ’de plek waar ik al mijn journalistieke en persoonlijke interesses kan delen met vooral jonge vrouwen’ – serieus te ontwikkelen. „In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt, en tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en daarmee de mogelijkheid om steeds verder te groeien”, zegt de talkshowpresentatrice.

Lees ook  Stiefvader moet de hele bruiloft van stiefdochter betalen, zijn antwoord laat iedereen schrikken

„Mijn keuze om nu bij RTL aan de slag te gaan past daar naadloos bij. Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen vijftien jaar bij de NPO. Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen.”

Moest Kelvin Maynard dood wegens ripdeal?

Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’