in ,

Europese Ruimtevaartorganisatie wil je betalen om vijf dagen lang in bad te liggen

We kennen allemaal wel iemand die hiervoor in aanmerking komt! Je kunt nu betaald worden om vijf dagen lang in bad te liggen, want de Europese Ruimtevaartorganisatie is op zoek naar mensen om deel te nemen aan een nieuwe studie.

De studie zal later dit jaar plaatsvinden in het testcentrum in Toulouse. De ESA wil dat 20 vrouwen vijf dagen in een droog onderdompelingsbad gaan liggen om de effecten van gewichtloosheid op het menselijk lichaam te testen.

Lees ook  Ewan (18) op randje van dood door e-sigaret: 'Dat ding heeft mijn leven verpest’

De deelnemers liggen in het bad op een waterdicht zeil, waardoor ze dus niet echt nat worden. De ESA legde uit:

“Droge onderdompelingsstudies brengen met zich dat er minder druk is op het lichaam omdat de vrijwilligers zelfs in het bad ondersteund worden, een toestand die de zwevende toestand van astronauten in het Internationaal Ruimtestation nabootst.”

Als voor wie denkt dat dit een makkie is: de ESA maakt duidelijk dat het om een ernstig wetenschappelijk onderzoek gaat en helemaal niet zo leuk is.

Lees ook  Politie waarschuwt jeugd voor verslavend paars ‘hoestdrankje’: 'Lean is gevaarlijk’

Het hoofd van het team, Jennifer Ngo-Anh, zei: “We krijgen veel aanvragen van vrijwilligers voor deze studies, maar ze zijn geen lachertje.”

Het is niet bekend hoeveel de deelnemers precies betaald zullen krijgen, maar bij vorige studies werden mensen meer dan 12.000 euro betaald om 89 dagen in een bed te liggen. Je kunt je hier aanmelden voor dergelijke experimenten.

M*sturberende vrouw in IKEA breekt het internet

Marokkaanse vader van 9 kinderen ontdekt na 35 jaar huwelijk dat hij onvruchtbaar is