in

Eugenie (19) werd mishandeld in bioscoop omdat ze te hard zou lachen tijdens de film: ‘Ze zit nu met een hersenschudding thuis’

De 19-jarige Eugenie uit Vlissingen is zaterdag in bioscoop CineCity in Vlissingen door een man mishandeld.

Ze werd geslagen omdat ze te uitbundig zou hebben gelachen tijdens de film Eternals. De Vlissingse zit op dit moment met een hersenschudding thuis.

,,Je verwacht niet dat een gezellige avond zo afloopt”, schetsen schoonzussen Maran en Nikolina de Vos, die meteen na het voorval naar de bioscoop snelden.

,,Ze waren expres achterin gaan zitten, zodat anderen minder last van hun zouden hebben. Het zijn nu eenmaal jonge vrouwen en die giechelen weleens”, aldus Maran de Vos.

Na afloop van de film vond een mannelijke bezoeker het nodig om de dames hardhandig duidelijk te maken dat hij niet blij met hen was.

Lees ook  Jorike (30): ‘Ik durf niet naar de wc te gaan bij mijn vriend’

,,Hij begon mijn schoonzusje uit te maken voor neger. Als hij haar niet op die manier had beledigd, was zij waarschijnlijk gewoon weggelopen en niet blijven zitten.

Vervolgens begon hij direct vol in haar gezicht te slaan om zijn punt duidelijk te maken. Dat kan echt niet”, vervolgt Maran. De frustratie zit hoorbaar hoog bij haar.

,,De vriendin van mijn schoonzusje is er toen tussen gesprongen en ook zij heeft een klap gekregen. De andere bezoekers liepen gewoon de zaal uit en deden niets. Dat vind ik zo erg.”

”De rest van de bezoekers liep gewoon de zaal uit en deed niets. Dat vind ik zo erg.”
– Maran de Vos

Lees ook  Bewezen: ijsjes eten maakt je slimmer én gelukkiger

De twee zussen willen er graag aan toevoegen dat het volgens een andere bezoeker niet zo was dat de twee vriendinnen de hele zaal bij elkaar hebben gelachen.

,,Het was wel hoorbaar, maar niet overdreven hard.” De politie doet nog onderzoek naar de mishandeling aan de hand van de camerabeelden.

Nikolina vertelt dat de emotionele en traumatische schade bij haar schoonzusje ernstiger is dan de fysieke schade. ,,Ze zit wel onder de bulten en ze heeft een hersenschudding.

De bioscoop heeft haar twee vrijkaartjes aangeboden, maar daar draait het allemaal niet om. Ze zit er als een zoutzak bij. Ik denk dat ze een volgende keer toch heel anders naar de bioscoop gaat.”

Cees (67) lag al in de ambulance, maar de operatie ging door coronadrukte toch niet door: ‘Hebben het huilend moeten verwerken’

Monique Westenberg heeft groot nieuws te melden: ‘Ze is bevallen!’