in

Esther (40) wil scheiden van haar man als hun dochter 20 is

Esther (40) vindt haar man Victor een fantastische vader voor hun dochter Charlotte (8), maar als partner is ze op hem uitgekeken.

“Ik heb het laatst hardop gezegd tegen een vriendin: ‘Ik denk niet dat ik nog bij Victor zou zijn als Charlotte er niet was.’ Ik weet niet wie het meeste schrok van die woorden: zij of ik. Omdat het ook voor mij ineens glashelder was dat Victor en ik als koppel niet veel meer voorstellen.

Toen we elkaar leerden kennen, waren we allebei begin 30. We zijn heel snel gaan samenwonen. Ik viel op Victor omdat hij zo beheerst en rustig was, hij werd aangetrokken door mijn enthousiasme en levendigheid. Maar we zijn té verschillend. Niet dat we ruzies hebben, maar we leven inmiddels al wel een paar jaar als broer en zus met elkaar.”

Lees ook  S*ks voor singles in coronatijd: via webcam of solo op 1,5 meter afstand

Nieuw hoofdstuk
“Victor is een uitstekende vader voor Charlotte, het kind dat we allebei wilden en waar we samen verantwoordelijk voor zijn. We trekken één lijn wat haar opvoeding betreft en willen maar één ding: dat zij gelukkig is. Daarom blijf ik. Ik wil Charlotte een onbezorgde jeugd geven waarin ze niet constant moet pendelen tussen mama en papa.

Lees ook  Wendy van Dijk (47) en Erland Galjaard (51) vechten voor huwelijk

Als stel doen Victor en ik niets meer samen, maar ik plan wel bewust gezinsmomenten in. Op vrijdagavond zitten we met z’n 3tjes voor de tv en op zondagmiddag maken we een wandeling of fietstocht. En in de zomer gaan we ook samen op vakantie. Voor Charlotte is dat het hoogtepunt van het jaar, daar doe ik het voor. Hoe lang ik het op deze manier hoop vol te houden? Tot Charlotte een jaar of 18 of 20 is. Dan ben ik rond de 50 en nog jong genoeg voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven.”

Onderzoekers stellen vast: Mannen met bierbuik hebben meer succes bij vrouwen en leven langer

Beeld je eens in dat je door je eigen familie in een koud asiel wordt achtergelaten