in

Eriksen deelt foto vanuit ziekenhuis: ‘Ik voel me goed en zal juichen voor Denemarken’

Het gaat naar omstandigheden goed met Deens international Christian Eriksen, die zaterdag werd getroffen door een hartstilstand tijdens de EK-wedstrijd met Finland. Dat laat Eriksen weten via de social media van de Deense voetbalbond.

“Ik moet nog enkele onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis, maar ik voel me goed. Tijdens de volgende wedstrijden op het EK zal ik juichen voor het Deens voetbalelftal”, schrijft Eriksen in een verklaring.

Dankbaar voor alle steun
Eriksen laat verder weten dankbaar te zijn voor alle steunbetuigingen die hij van over de hele wereld heeft ontvangen. “Dat betekent heel veel voor mij en mijn familie”, schrijft hij nog.

Lees ook  Russische powerlifter breekt beide knieën bij extreme oefening


Twee ploeggenoten bezochten Eriksen gisteren in het ziekenhuis. De rest sprak hem via de telefoon. Onder anderen keeper Kasper Schmeichel vertelde erover aan de pers:

De wedstrijd tegen Finland werd zaterdagavond na langdurig oponthoud alsnog uitgespeeld. Finland won met 1-0.

Lees ook  Glory verwijdert Arek Wrzosek uit ranking na rellen rond gevecht met Badr Hari

Achteraf had de Deense bondscoach Kasper Hjulmand liever langer rust genomen. “We hadden niet verder moeten voetballen. De spelers hadden de gelegenheid moeten krijgen tot rust te komen en wat langer na te denken.”

Denemarken zit verder in de poule met België en Rusland. De eerstvolgende wedstrijd is donderdagavond om 18.00 uur tegen België.

Overlastgevende asielzoekers in asielcentra steeds meer asociaal en gewelddadig

Jongen (10) sterft als hij zijn zusje uit water wil redden