in

Energieke 90-jarige kunstschaatsster bewijst dat leeftijd slechts maar een getal is.

Niet veel mensen hebben het geluk dat ze hun passies kunnen najagen. Yvonne Dowlen is zo iemand. De 90-jarige Amerikaanse legde haar hele leven toe op kunstschaatsen.

Als men ze op straat tegenkomt, beweegt ze zich met korte pasjes zoals je dat van iemand van haar leeftijd zou verwachten. Maar wisselt de oude dame haar schoenen voor schaatsen, zoals ze dat 5 keer per week doet, zie je een wonderbaarlijke verandering. Yvonne glijdt feilloos over het ijs en draait pirouetten als de beste balletdanseressen.

Al 70 jaar lang zijn schaatsen een vast onderdeel van haar leven. Op 16-jarige leeftijd stond Yvonne voor het eerst op het ijs en werd ze later lid van een internationale dansgroep. In haar thuisstad Denver leidde ze als lerares meerdere meisjes tot ijsprinsesjes op en won ze verschillende competities.

Lees ook  Als de moeder van een dronken rijder lacht naar de slachtoffers, geeft de rechter haar bizarre straf

Toen ze op 80-jarige leeftijd een zwaar auto-ongeluk kreeg, delen de artsen haar mee dat ze nooit meer zou kunnen schaatsen. Een lot waarmee ze niet kan leven. Met de hulp van haar dochter stond ze twee maanden later weer op het ijs. In deze video zien we haar op 90-jarige leeftijd aan het werk:

“Wanneer ik een slechte dag heb, denk ik aan mijn leeftijdsgenoten met zuurstofslangetjes, trek ik mijn schaatsen aan en lach”, aldus de oma. Wat zij op haar leeftijd nog presteert, is ronduit indrukwekkend. Daarom besloot men een kortfilm over het leven van deze buitengewone vrouw te maken.

Lees ook  Van deze prachtige familiefoto met blijft niets meer over: Een ongelofelijk, maar ook hartverscheurend verhaal

Amper twee dagen na de laatste draaidag zou Yvonne op 90-jarige leeftijd overlijden aan aneurysma. Op de dag van haar overlijden stond ze zelfs nog op het ijs, waarmee haar laatste wens in vervulling kwam: “Ik hoop dat ik in mijn slaap overlijd of op mijn schaatsen!” Wat een inspirerende vrouw, die tot haar laatste adem haar passie kon uitoefenen.

Schijnt de rok van Meghan Markle hier nou volledig door?

De dochter van Julia Roberts is helemaal opgegroeid en nieuwe foto’s tonen dat ze als twee druppels water op haar moeder lijkt.