in

Elias (38) vermoord en in stukken teruggevonden

Justitie heeft aangekondigd dat Elias Assaf (38) uit Amsterdam-Oost, die sinds april werd vermist, vermoord is door zijn voormalige collega Emad A. uit Egypte. De verschrikkelijke gebeurtenis zou hebben plaatsgevonden in een gastenverblijf van het klooster in Heiloo, waar Emad A. verbleef. Het lichaam van Assaf zou na de moord in stukken zijn gesneden.

Delictstukken van Assafs lichaam zijn later teruggevonden in koffers en vuilniszakken, zowel in de auto van A. als in Duitsland. Hoewel A. heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de dood van Assaf, moet zijn precieze rol nog verder worden onderzocht tijdens aanvullende verhoren. Beelden van beveiligingscamera’s laten zien dat de verdachte zware koffers met zich meedroeg.

Lees ook
Meisje 10 omgekomen tijdens oversteken vader 42 zwaargewond

De auto waarin een deel van het lichaam van Assaf werd aangetroffen, stond op naam van Emad A. De twee mannen kenden elkaar van hun werk in een restaurant in de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam.

Tijdens een inleidende zitting in A.’s strafzaak heeft de rechtbankvoorzitter verklaard dat het gaat om “een zeer ernstige verdenking” die de samenleving heeft geschokt. A. blijft voorlopig in hechtenis, terwijl een psycholoog en psychiater onderzoeken of hij aan enige psychische stoornissen lijdt.

Elias Assaf werd voor het laatst gezien op 11 april en werd in diezelfde maand als vermist opgegeven. Zijn grijze Toyota Yaris was eveneens spoorloos verdwenen. Na een uitgebreid onderzoek van de Amsterdamse recherche kwam Emad A. als verdachte naar voren. Hij verbleef op dat moment in een gastenverblijf van het klooster Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. A. werd op 18 april gearresteerd, een week na Assafs vermissing.

Lees ook
Man wil eigen dochter (5) door pedofiel laten misbruiken voor geld

Op de recente zitting verscheen de verdachte, Emad A., in de rechtszaal. Hij droeg een spijkerbroek en een zwart T-shirt met de opdruk ‘Future’, maar maakte voornamelijk gebruik van zijn zwijgrecht. Sindsdien is A. al zeven keer verhoord, en de verhoren zullen doorgaan.

De volgende zitting staat gepland voor 26 oktober, maar het proces zal dan nog niet inhoudelijk kunnen worden behandeld. A.’s advocaat, Brian de Pree, heeft nog geen volledig dossier ontvangen, omdat het onderzoek nog loopt.

Man helpt zijn vrouw bevallen in auto en bindt navelstreng vast met schoenveter

Douaniers pakken man op vliegveld met slang in kont