in

Eis: 20 maanden cel voor seksueel misbruik op parkeerplaats Duitse discotheek

ALMELO/SCHÜTTORF – Hij weet wat normen en waarden zijn, zegt Maikel G. (24) uit Almelo. Toch zit G., die zichzelf meermaals omschrijft als een goede en lieve sociale jongen, maandagmorgen in een Almelose rechtszaal. Als verdachte in een verkrachtingszaak.

Het is in de vroege ochtend van 16 februari 2020 als G. op de parkeerplaats van discotheek Index, in Schüttorf, bij een plaatsgenote in de auto stapt. De twee hebben eerder die dag via sociale media contact met elkaar gehad en zijn beiden op stap met een vriendengroepje. Tijdens het uitgaan is er digitaal contact tussen de twee en zo komt het tot een ontmoeting. Over wat er vervolgens gebeurd, zijn beiden het wel eens: er werd gezoend, gevolgd door seksuele handelingen. Vrijwillige seks, aldus verdachte G., gedwongen seks, volgens het meisje.

Lees ook  Wim (72) ligt 5 weken in het ziekenhuis en roept op: 'Hou je aan de regels'

Nooit gewild
Het zoenen was vrijwillig, zegt het meisje. Wat er daarna gebeurde op de parkeerplaats, dat heeft ze nooit gewild. „Hij zei: Je gaat nu doen wat je moet doen”, zei ze bij haar aangifte tegenover rechercheurs van de zedenpolitie. G. greep haar hardhandig bij de keel en kneep en beet haar hard in haar borst. Zo hard dat een arts er dagen later bloeduitstortingen en schaafplekken zag. „Ik heb meerdere malen gezegd: Nee, dit wil ik niet, stop.” In haar slachtofferverklaring zegt ze dat G. haar meermaals stevig bij de keel greep, zo hard dat ze geen lucht meer kreeg. „Ik had het gevoel dat ik out zou gaan.”

„Ik heb geen weerstand gevoeld of nee gehoord”, zegt G. tegen rechter Liesbeth Venekatte en haar collega’s. Gevraagd hoe het binnen een paar minuten van een zoenpartij tot seks kwam, reageert G. dat hij „de spanning voelde.” Over de verwondingen die de arts vaststelde wil G. kwijt dat die pas dagen later werden vastgesteld. „Die kunnen ook later zijn ontstaan.” Dan draait hij de rollen om: „Waarom zou u mij niet geloven en haar wel?”

Lees ook  Maurits ongeneeslijk ziek (7), bierdopjesactie stopgezet

Cel en schadevergoeding
Volgens officier van justitie Saskia Markink-Grolman heeft G. het meisje uiteindelijk in een ‘positie gebracht waarin ze geen weerstand kon bieden aan een oudere en grotere verdachte’. Ze eist uiteindelijk 20 maanden cel tegen de Almeloër. Ook zou hij de emotionele schade moeten vergoeden, 5000 euro.

De uitspraak is over twee weken.

MediaMarkt getroffen door cyberaanval, afhalen en retourneren niet mogelijk

De Jonge roept ziekenhuizen op: ‘Schaal zorg af, neem coronapatiënten uit piekregio’s over’