in

Eindelijk antwoord: moet je je tandenborstel nat maken vóór- of nádat je er tandpasta opdoet?

Het is een beetje de moderne variant van de ‘Wie was er eerder: de kip of het ei?’-vraag. Want moet je je tandenborstel nu al nat maken voordat je er tandpasta opdoet? Of moet je dat pas doen wanneer de tandpasta al op je borstel zit? Of moet je het allebei doen?

En dan heb je ook nog de mensen die de tandenborstel hélemaal niet nat maken.

Discussie
Om een of andere reden is het natmaken van je tandenborstel nog weleens onderwerp van discussies. Houd je die tandenborstel onder de kraan wanneer je tandenborstel al voorzien is van tandpasta of doe je dat daarvoor? Verder discussiëren over dit onderwerp is natuurlijk een optie, maar het is natuurlijk veel makkelijker om het even aan een specialist te vragen.

Lees ook  4 dingen die je nooit moet doen als je door een teek gebeten bent

Antwoord
Wat je nu het beste kunt doen? Blijkbaar geven tandartsen er dus helemaal niets om of je je tandenborstel voor of na het aanbrengen van tandpasta nat maakt. “Het maakt mij niets uit”, vertelt tandarts Luke Thorley aan Metro. “Er is geen concreet bewijs waaruit blijkt dat het ene beter is dan het andere.”

Lees ook  Mama smeekt dieven om haarlok terug te brengen van dochter die op 2-jarige leeftijd overleed.

Tandpasta
Tandarts Raha Sepehrara doet daar zelfs nog een schepje bovenop. Zij en haar team van tandartsen adviseren juist om de tandpasta niet nat te maken, aangezien ‘dit de tandpasta verdund, waardoor tandpasta minder effectief is’. Ook wordt door de tandartsen geadviseerd om je mond niet te spoelen met mondwater ná het poetsen. Restjes tandpasta worden dan ook weggespoeld, waardoor de tandpasta minder effectief is.

Je kunt eindelijk zonder hoest doorslapen met dit middeltje! Het werkt echt goed!

Niet meer doen: oordopjes uitlenen aan anderen kan déze nare gevolgen hebben