in

Eet dit specerij dagelijks – en lichaam zal je dankbaar zijn

Is er iemand die geen zwarte peper in de keuken heeft staan? Iedereen weet immers dat het bijna alles beter doet smaken.

Maar wat veel mensen niet weten is dat zwarte peper op veel manier de beste vriend van je lichaam is.

Dit is wat zwarte peper voor een effect heeft op jouw lichaam.

Zwarte peper bevat een stofje dat piperine heet. Het is een krachtig bestandsdeel dat het absorberen van onder andere medicijnen verbetert. Er wordt gedacht dat dit komt omdat piperine een effect heeft op de binnenste laag van het maag-darmkanaal, wat het absorberen van medicijnen makkelijker maakt.

Het beste van alles? Je hoeft geen grote hoeveelheden piperine te consumeren voor deze voordelen. Strooi dagelijks wat peper over je eten en bent al klaar.

De beste manier om de voordelen van zwarte peper te optimaliseren is om versgemalen korrels te gebruiken, dus je wilt misschien een pepermolen aanschaffen als je die nog niet hebt.

Lees ook  Deze 27-jarige Vrouw dumpte haar vriendje en is nu samen met zijn vader: “We gaan trouwen”

Hier zijn vijf gezondheidsvoordelen, waarvan je waarschijnlijk niet wist dat peper niet heeft.

1. Verlicht gastro-intestinale aandoeningen

Zwarte peper kan de hoeveelheid maagzuur in het lichaam verminderen en gedraagt zich als een anti-ontsteking middel in de darmen. Dit vermindert het risico op, onder andere, maagzweren.

2. Verbetert het effect van pijnstillers.

Er wordt gezegd dat het effect van pijnstillers zoals Diclofenac verbeterd wordt door piperine. Dit zou in de toekomst revolutionair kunnen zijn – het zou kunnen betekenen dat de dosis omlaag kan, gezamenlijk met de bijwerkingen.

3. Het voorkomt verlies van tanden

De piperine in zwarte peper heeft laten zien dat het, het risico op tandvleesontsteking doet afnemen, en dat kan de afbraak van het kraakbeen en verlies van tanden tegen gaan.

Lees ook  Jongen ziet hoe papa zijn moeder bedriegt – maar als mama beseft wat de jongen zegt … Oeps!

4. Bevordert de opname van voedingstoffen

Als je zwarte peper eet, krijg je ook piperine binnen, een voedingsstof die goed is voor de spijsvertering. Daarbij wordt de opname van verschillende mineralen en vitaminen, zoals vitamine B, vitamine C, seleen en bètacaroteen verbeterd.

5. Het helpt het lichaam kurkuma op te nemen

Kurkuma bevat de stof curcumine en het is een echte super specerij. Helaas kan het lichaam curcumine niet goed zelfstandig opnemen, maar zwarte peper helpt heel veel. Het is dus belangrijk te onthouden om wat peper toe te voegen als je met kurkuma kookt!

Vanaf nu bewaar ik mijn zwarte peper niet meer in het kruidenkastje, maar op tafel. Deel dit artikel met als je vrienden waarvan je denkt dat ze hier ook in geïnteresseerd zijn.

Meisje krijgt cadeau van stiefmoeder – kijkt beter in de tas en stort in

Ouder koppel heeft slechts enkele dagen meer te leven – dan doet de verpleegster het enige juiste om hulde te brengen aan hun levenslange liefde