in

Een ware nachtmerrie komt tot leven: het regent spinnen

Menigeen is bang voor spinnen. Arachnofobie wordt het wetenschappelijk genoemd. Maar, ook al heb je geen angst voor spinnen, als de lucht helemaal vol zit met achtpotigen, piep je wel anders!

Dit overkwam bewoners in de Braziliaanse staat Minas Gerais. Daar ‘regende’ het een paar weken geleden spinnen. Althans, een heel groot aantal spinnen hadden een web geweven waardoor het net leek alsof er spinnen in lucht zweefden.

Experts geven aan dat het vaker voorkomt in Minas Gerias als een heet en vochtig weer is. Het enorme web is zo fijn dat het met het menselijk oog erg moeilijk te zien is en de illusie creëert dat de spinnen in de lucht zweven.

Lees ook  Boer amputeert eigen been met zakmes: 'Ik had geen andere keus'

Het gigantische web is nog veel groter dan de beelden laten zien. Deze spinnensoort is bijzonder omdat ze heel sociaal is en samen een enorm web weven om voedsel te vangen. Ieder web kan wel tot vier meter lang en drie meter breed zijn.

In de ochtend doen de spinnen zich tegoed aan alle insecten die ze hebben gevangen. Hun beet is voor mensen ongevaarlijk, hooguit een beetje ongemakkelijk.

Lees ook  NASA betaalt je 18.000 euro, als je 70 dagen in bed blijft liggen…

Moet je je voorstellen als je ‘s ochtends wakker wordt en dit in je tuin ziet! Dat overkwam de mensen in de onderstaand video. Al zijn ze misschien niet gevaarlijk, het is toch fijn om te weten dat deze soort niet bij ons voorkomt.

Moeder komt voor de 1ste keer in 21 jaar woning van buurvrouw binnen: „Het was afschuwelijk”

Kopschopper vertelt waarom hij Tommy in elkaar heeft geslagen: