in

Een vrouw wordt bijna opgevreten door een pitbull. Gelukkig komt er redding net voor het te laat is, maar de schade is aangericht.

Twee jonge dames gaan joggen. Ze hebben geen idee wat er hen die dag te wachten staat.

Het incident had plaats in Carroll County, Indiana, VS, in een landelijk gebied. Deze twee nichtjes, Rebekah Forgey en Isabella George, zijn bijna klaar met hun ochtendloopje langs de paden rond het domein dat aan hun grootvader behoort. Plots, uit het niets, komen enkele pitbulls tevoorschijn en die hebben het blijkbaar niet zo goed met de meisjes voor.

De meisjes hadden de keuze: gaan lopen en zeker aangevallen worden of stil blijven staan en hopen dat de hond niet doorgaat tot het bittere eind. Hun harten bonzen in hun kelen. “Ze begonnen ons te omcirkelen. Dan werd ik in de rug gebeten. Ik viel op de grond en toen begon de groepsaanval.”

De eigenaar van de honden, Rick Darter, kwam de twee meisjes te hulp. Ook hij moest een aantal beten incasseren. In totaal zou de hele aanval een halfuur in beslag nemen.

“Ze hebben me goed te pakken gehad. De honden trokken grote plukken haar en vel op mijn hoofd uit en beten me in de benen tot het bot te zien was. Het was intens.”

Lees ook  Bloemist legt bloemen op graven van begraafplaats in plaats van ze weg te gooien

Rebekah kromp in mekaar tot een bal en probeerde zich zo te beschermen tegen de vlagen beten. Ze kon alleen maar bidden. “Ik zei, God, je moet iemand sturen om ons te helpen. Ik hou dit niet lang meer vol. Ik bloedde als een rund en begon het bewustzijn te verliezen. God, kan je even inspringen?”

God gaf gehoor aan Rebekahs vraag, en wel in de vorm van een vrouw, Janet Eikenberry. Opeens kwam de vrouw met haar enorme wagen de weg opgereden. Ze was net onderweg naar haar moeder, maar voelde zich plots moe en besloot terug naar huis te keren. Ze nam daarvoor een andere route dan normaal. Ze kwam op het pad waar de hondenaanval plaatshad en zag wat er gebeurde. Haar snelle reactie redde het leven van de meisjes.

“Ik krijg er nog steeds de kriebels van als ik eraan denk,” zegt Rebekah. “Ik ben zeker dat God mijn gebed had gehoord. De redding kwam net op dat moment.”

Janet reed met haar grote wagen het veld op, recht naar de meisjes toe. Als de honden weg waren, brachten ze Rebekah onmiddellijk naar het ziekenhuis. Janet zei later dat ze niet kon geloven hoe koel de meisjes reageerden. Ze hadden net de dood in de ogen gestaard en bleven toch helemaal kalm. “Isabella was zeer sterk. Ze wist wat er moest gebeuren. Ze had heel de tijd geprobeerd Rebekah te beschermen. Zelfs toen de dokters hen hielpen, liet ze eerst Rebekah behandelen.”

Lees ook  De 23-jarige denkt dat ze zwanger is van een tweeling – ze begint te huilen als de arts de echo laat zien

Rebekah was er inderdaad zeer slecht aan toe. Ze had kritieke verwondingen opgelopen en veel bloed verloren. Het scheelde niet veel of haar been moest worden afgezet. Uren werk stopte uiteindelijk de bloedingen en redde haar been. Ook moesten delen van haar hoofd gereconstrueerd worden.

De voorkant van haar been was eraf gebeten. Ze kreeg uiteindelijk 150 hechtingen om de 50 open wonden dicht te naaien. Op een derde van haar hoofd groeit geen haar meer. Maar Rebekah neemt dat er toch vrolijk bij: ze leeft tenminste nog!

Bekijk hier een video over de hondenaanval.

Naast de fysieke wonden moeten de meisjes ook de psychologische weerslag verwerken. Een ding weten ze zeker, als Janet er niet was komen aandraven met haar auto, hadden ze de aanval nooit overleefd.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

De moeder heeft een oppas nodig – dan ontdekt ze de identiteit van de jonge 18-jarige vrouw

De dochter legt uit over het maandverband in de schoenendoos – en haar moeder begint te brullen van het lachen