in

Een vrouw hoort gejammer van onder de motorkap komen na een lange rit. Dit is wat ze onder de motorkap aantreft.

Het is vast niet de eerste keer dat je een verhaal hoort over dieren die onder de motorkap van een auto een schuilplaats zoeken. Het komt wel vaker voor in de winter vermits de kou de dieren naar warme hoekjes drijft.

Maar ook bij goed weer verbergen dieren als eekhoorns en katten zich wel eens op plekken waar ze niet horen te zitten. De vrouw can dit verhaal ontdekt dat na een rit van bijna 60 kilometer in de auto.

Wat ze niet wist, was dat er onder haar motorkap zes pasgeboren poesjes mee aan boord waren. Nu ja, nauwelijks aan boord als het ware.

Lees ook  Bloedzuiger valt uit neus in handen van Daniela tijdens douchen

De bestuurster van de wagen kwam aan op haar bestemming en hoorde grille geluidjes van onder de motorlap komen. Ze openden de motorkap, keek hier en daar, en vond dan zes rozige wormpjes met hun navelstrengen er nog aan vast. “Ze waren niet ouder dan twee dagen,” vertelde Margo Cicci van het Hulpprogramma voor Thuisloze Katten. Margo nam de zes baby’s onder haar vleugels na de vondst.

De mensen van het Hulpprogramma wisten dat ze op zoek moesten gaan naar de moeder. De poesjes hadden haar nodig en de moeder moest ook gesteriliseerd worden.

Lees ook  Kijkers gaan los op vals zingende André Hazes aan tafel bij talkshow Beau!

Margo en haar collega’s maakten opnames van de geluiden die de babypoesjes produceerden en gingen naar de plek waar de poesjes vandaan kwamen. Daar speelden ze het miauwen van de poesjes af en zetten een val.

Het duurde even maar uiteindelijk kwam de moeder dan toch opdagen. Ze viel in de val. De dierenverzorgers namen haar mee en brachten haar naar haar kleintjes. Ondertussen zijn ze allemaal verzorgd en zijn ze in prima conditie.

Deel dit verhaal op Facebook als je ook vindt dat deze redders goed werk hebben verricht!

De zwangere vrouw drukt de assen van haar twee overleden kinderen op haar dikke buik. 14 Jaar eerder nam ze een beslissing die ze tot die dag nog steeds betreurde.

Een koppel ziet een paarse uitstulping op de buik van een egel. Dan begrijpen ze dat de egel aan het bevallen is!