in

Een vrouw eet elke dag havervlokken. Na zes weken bemerkt ze iets ongelooflijks.

Sommige mensen krijgen de kriebels als ze het woord havervlokken horen. Havervlokken zijn iets typisch van diëten en ze smaken, zeggen ze, naar niets. Echter, ze zijn niet alleen supergezond en helpen je gewicht te verliezen, ze zijn weldegelijk overheerlijk als je ze klaarmaakt op een van de volgende manieren.

Om te beginnen zorgen havervlokken ervoor dat je minder honger hebt. Dat komt niet door de hoge energievoorraad in de vlokken, maar wel door de vele onverzadigde vetzuren en de hoge graad aan magnesium. Daardoor krijgt de stofwisseling een boost en worden lichaamvetten sneller afgebroken.

Ook hebben havervlokken klaargemaakt in pap het effect dat maag- en darmproblemen verholpen worden. Het hoge gehalte aan mineralen, eiwit, vitamine B1 en E houden de suikerspiegel en het cholesterolgehalte onder controle.

Havervlokken maken je huid ook beter, versterken je nagels en laten je haar glanzen. De vlokken zitten vol ijzer, zink, mangaan en koper. Ook het hoge magnesiumgehalte vermindert het risico op hart- en vaatziekten. In 2002 wees een studie uit dat havervlokken de hoge bloeddruk verlagen en de afscheiding van insuline in het lichaam in zes weken verbeteren.

Lees ook  Echtpaar verwacht tweeling – ze bevriezen als de dokter zegt ¨Het spijt me¨

De volgende drie recepten zijn goeie alternatieven voor de alledaagse havervlokkenbereidingen die je al kende. Voeg melk of yoghurt toe.

  1. Pindakaas en Havermout Shake

Voor twee porties heb je nodig:

  • 100 g havervlokken
  • 200 ml melk (1,5% vet)
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 theelepels wei-eiwitpoeder (vanillesmaak)
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel lijnzaad (gemalen)
  • 6 ijsblokjes

Hier is hoe je het maakt:

Giet alle ingrediënten in een blender en mix grondig. Je hebt meteen een goeie shake voor tussendoor of een ontbijtalternatief.

  1. Abrikozenmuesli met Walnoten en Kaneel

Je hebt nodig:

  • 4 eetlepels havermout
  • 10 g walnoten (fijngehakt)
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 150 g abrikozen
  • 250 ml melk

Zo maak je het:

Eerst meng je één eetlepel havermout met suiker, kaneel en walnoten. Warm alles op in een antiaanbakpan tot het geheel goudbruin wordt. Haal dan de pitten uit de abrikozen en snijd ze in repen. Meng de abrikozen met de voorbereide muesli en de resterende drie eetlepels havermout.

  1. Pap met Pompoenpitten, Noten en Honing
Lees ook  Iedereen zou dagelijks een glas karnemelk moeten drinken. Het drankje levert namelijk veel gezondheidsvoordelen op!

Je hebt nodig:

  • 100 g zachte havervlokken
  • 250 ml melk (1,5% vet)
  • 2 eetlepels granaatappelzaden
  • 1 theelepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel noten (optioneel)
  • 1 geut vloeibare honing

Dit is hoe je het bereidt:

Eerst kook je de havermout met melk onder voortdurend roeren tot het mengsel een pasta-achtige consistentie krijgt. Daarna voeg je de granaatappelzaden, pompoenpitten en honing toe. Je krachtontbijt is klaar.

Als deze drie recepten nog niet voldoen, je kan ook pizza met havervlokken maken. Zo kan je met een zuiver geweten pizza voor ontbijt nemen.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!

Bron: Heftig

Tijd voor een kapperbezoekje voor deze man. Eens de haardos verwijderd is, ziet iedereen voor het eerst hoe knap hij is!

Na deze 27 foto’s te bekijken neem je nooit nog een poes in huis!