in

Een van de ergste pedo’s van Groot-Brittannië ‘vermoord’ in cel

Een Brit die in 2016 tientallen keren levenslang kreeg voor s*ksueel misbruik van bijna 200 kinderen in Azië, is dood aangetroffen in zijn cel in York. Richard Huckle (33) werd volgens Britse media doodgestoken.

Dat zou gisteravond zijn gebeurd met een geïmproviseerd mes. Huckle, afkomstig uit Ashford in het graafschap Kent, werd in 2016 veroordeeld tot maar liefst 22 keer levenslang. Dit nadat hij 71 beschuldigingen van s*ksueel misbruik van kinderen tussen de zes maanden en 12 jaar had toegegeven. Hij pleegde de feiten tussen 2006 en 2014 in Azië, meer specifiek Maleisië en Cambodja.

Lees ook  Op ramen met dubbele beglazing zit een schroef die twee keer per jaar moet worden omgedraaid: Wist je dat?

Huckle werd eind 2014 gearresteerd op de luchthaven van Londen-Gatwick toen hij naar huis kwam om kerstmis te vieren met zijn ouders. De arrestatie volgde op een tip van iemand uit Australië aan het Britse Nationale Misdaadagentschap (NCA).

De Brit bezocht Azië voor het eerst tijdens een tussenjaar na zijn middelbare schoolexamen. De toen 18-jarige Brit gaf Engelse les en vergreep zich in die tijd al aan kinderen. Daarmee ging hij door tijdens zijn vrijwilligerswerk in Maleisië en Cambodja. Hij kreeg toegang tot zijn slachtoffers door zich voor te doen als missionaris.

Lees ook  Vader laat de baby liever doodgaan. 29 Jaar later is moeder nog steeds daar voor haar kind. Een ware heldin!

In zijn computer vond de politie ruim 20.000 versleutelde foto’s en video’s van zijn vergrijpen. Er zat ook een online handboek tussen van zestig pagina’s, genaamd Pedophiles And Poverty: Child Lover Guide (P*dofielen en Armoede: gids voor kinderliefhebbers). Het boek was bedoeld als gids voor mensen die kwetsbare kinderen uit arme buurten in Azië willen m*sbruiken. Huckle had ook een soort dagboek waarin hij het misbruik van 191 kinderen beschreef en zichzelf punten gaf, afhankelijk van de perversiteit van het misbruik.

Enzo Knol deelt gewaagde foto in adamskostuum.

Man uit Oud-Beijerland vermoordt zijn moeder na vergokken van haar geld