in

Een vaccin voor de ziekte van Alzheimer kan binnenkort echt realiteit worden

Al tientallen jaren worstelt de biotech- en medische gemeenschap met de aanpak van de ziekte van Alzheimer.

Hoewel verschillende bedrijven geprobeerd hebben om vaccins voor de aandoening te ontwikkelen, hebben ze tot nu toe weinig succes gehad, omdat veel van hen naar verluidt negatieve bijwerkingen bij patiënten hebben laten zien – omdat onderzoekers niet in staat zijn geweest om het immuunsysteem van patiënten op een betrouwbare manier tegen te houden.

in overdrive wanneer blootgesteld aan de vaccins. Nu beweert één bedrijf genaamd United Neuroscience dat er een doorbraak is.

Onderzoekers geloven dat de effecten van Alzheimer worden veroorzaakt door twee eiwitten die bèta-amyloïde en tau worden genoemd.

Grote hoeveelheden van beide zijn te vinden in de hersenen van mensen met de ziekte van Alzheimer.

Hoewel gezonde versies van deze eiwitten essentieel zijn voor het leveren van voedsel aan hersencellen, worden beide eiwitten bij beschadiging gevormd tot klonten – plaque genaamd – die zich ophopen in neuronen en rond zenuwcellen, waardoor de celcommunicatie, het metabolisme en reparatie wordt verstoord en de voedselstroom wordt geblokkeerd.

Resultaten van een kleine klinische studie door United Neuroscience tonen aan dat 96% van de patiënten reageerde op hun nieuwe vaccin tegen Alzheimer – genaamd UB-311 – zonder ernstige bijwerkingen.

Bloomberg meldt dat de patiënten verbeterde hersenfunctie vertoonden en een vermindering in de eiwitplaque vertoonden die hun neuronen opzoog. “We doen het beter dan de placebo op al deze dingen”, zei ME Mei Hu, United Neuroscience CEO.

“We kunnen nog geen claims indienen, maar we gaan de goede kant op.” Na een succesvolle fase II-studie begint het bedrijf momenteel aan hun derde fase van proeven voor het vaccin.

LEES OOK!
Man valt 60 kilo af - hierna wordt hij mee uit gevraagd door vrouw die hem pestte

Het UB-311-vaccin is ontwikkeld door Chang Yi Wang, de moeder van Hu, en een legende op het gebied van immunologie en biochemie.

Volgens een bedraad stuk over United Neuroscience en het nieuwe vaccin, omvat Wang’s onderzoek voor UB-311 endobody-vaccins – een nieuw veld in immunologie.

Hoewel de meeste vaccins het immuunsysteem van ons lichaam voorbereiden om ziekten te bestrijden die worden veroorzaakt door bacteriën of virussen die ons bloed binnenkomen, helpen endobody-vaccins het immuunsysteem van het lichaam om te gaan met slecht functionerende interne delen van het lichaam die anders zouden worden genegeerd.

Wang’s vaccin is volledig synthetisch en combineert een imitatie van een veel voorkomende ziekte met een specifieke sequentie van aminozuren die alleen aanwezig zijn in het beschadigde bèta-amyloïde eiwit en afwezig is in de gezonde vorm.

Dit veroorzaakt een antilichaamreactie, waarbij de verwarde eiwitten worden opgeruimd zonder potentieel schadelijke ontsteking op te wekken.

“We waren in staat om antilichamen te genereren bij alle patiënten, wat ongebruikelijk is voor vaccins,” vertelde Wang Wired over de succesvolle UB-311-studie. “We hebben het over een responspercentage van bijna 100%.”

In Nederland hebben ruim 280.000 mensen dementie.

– Hiervan zijn er 12.000 jonger dan 65 jaar.
– Hiervan wonen er ruim 80.000 in verpleeg- of verzorgingshuizen.
– Hiervan hebben er ruim 100.000 nog geen diagnose.

Ieder uur krijgen vijf mensen in Nederland dementie maar erkenning duurt echter lang. Gemiddeld duurt het 14 maanden voordat de diagnose wordt gesteld. Bij jonge mensen duurt dit gemiddeld meer dan vier jaar.

LEES OOK!
Samantha de Jong aka Barbie betrapt op trio met twee andere ‘vrouwen’

Het aantal mensen met dementie zal als gevolg van de vergrijzing in de toekomst explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. Tot 2050 zal het aantal mensen met dementie verder oplopen naar ruim 620.000..

Er zijn vijf medicijnen beschikbaar om de symptomen te verlichten – die beginnen met problemen om recente gebeurtenissen te onthouden en problemen hebben met taal, stemming, motivatie en oriëntatie – maar ze kunnen de progressie van de ziekte niet vertragen of stoppen.

“Ze hebben doordachte eerste stappen gezet met deze veelbelovende technologie,” vertelde Eric Reiman, een vooraanstaand onderzoeker en adviseur van Alzheimer aan United Neuroscience, Bloomberg in gesprek over het vaccin.

“Maar dit is nog steeds het begin van het begin.” Frank Longo, voorzitter van de afdeling neurologie van Stanford, is ook hoopvol over de nieuwe ontwikkelingen, maar waarschuwt tegen de methode om alleen een van de eiwitten die betrokken zijn bij de ziekte van Alzheimer aan te pakken.

Hij merkte ook op dat mensen die UB-311 gebruiken, de behandeling moeten starten voordat ze de symptomen hebben gezien en vervolgens om de zes maanden een vervolgdosis krijgen.

United Neuroscience concentreert zich momenteel op het werven van fondsen om een ​​meer sluitende UB-311-studie uit te voeren.

Ze bereiden zich ook voor op het starten van proeven met een ander vaccin dat is gericht op de bestrijding van de ziekte van Parkinson en een vaccin tegen Alzheimer dat het tau-eiwit bestrijdt.

Dierenarts Deventer: ‘Honden en kat dood door eikenprocessierups’

457.000 volgers op instagram omdat ze altijd en overal scheten laat..