in

Een pitbull zet zijn tanden in het gezicht van de 19-jarige. Maar 2 jaar later kunnen haar vrienden haar beslissing niet begrijpen.

De studente Farrand Schneider vertelt het verhaal van een brutale aanval en een onverwachte vriendschap die daaruit voortkwam.

“Vijfeneenhalf uur in het ziekenhuis. 19 hechtingen. Ongeveer 8.400 euro aan ziekenhuiskosten. Op zaterdag 1 maart 2014 werd ik door een pitbull in het gezicht gebeten.

Men vertelde me dat het maar een millimeter scheelde of ik had mijn oog verloren. Dat was een moment waarop mijn leven veranderde.

Van de ene dag op de andere veranderde ik van een persoon die op het eerste zicht van alle honden hield, in een persoon die voor alle honden uit de weg ging, en zelfs huilde of instortte als er eentje in de buurt was.

Mijn vrienden en familie moesten hun ogen voor me openhouden. Waar ik ook ging moest mijn familie me waarschuwen of er ergens een hond was.

Het was niet alleen de angst die me in de greep hield, want als negentienjarige had ik een lelijk litteken in mijn gezicht. Ik werkte als serveerster en moest aan ongeveer 20 tafeltjes telkens weer hetzelfde verhaal vertellen.

Lees ook  Neef van Ridouan Taghi opgepakt op verdenking van organiseren liquidatie advocaat Derk Wiersum

Ik haatte deze ervaringen, maar wat ik nog het meest haatte waren de commentaren van personen die van niets wisten: “pitbulls zijn verschrikkelijke honden.” “Ze zouden allemaal afgemaakt moeten worden.” “Ik begrijp niet waarom iemand een pitbull zou willen hebben.”

Ik heb zowat alles gehoord, en geloof me, ik deed alles om pitbulls te verdedigen. Mijn broer heeft er drie jaar geleden eentje gehad. Ongeveer in dezelfde periode toen ik gebeten werd. Maar Jaeger was een van de meest welopgevoede honden die ik ooit gekend heb.

Maar niemand geloofde dat pitbulls goede honden zijn. Ik zei hen dat het erop aankomt hoe een hond opgevoed wordt, en dat de eigenaar meer invloed heeft dan de hond zelf. Maar niemand wilde mijn mening horen. Daarom deed ik iets wat niet veel mensen in mijn situatie zouden doen: ik schafte me een pitbull aan.

Lees ook  Het ziet eruit als een gewone jurk. Maar kijk nu wanneer de camera uitzoomt.

Op zaterdag 14 mei 2016 nam ik een zeven weken oude pitbull mee naar huis en doopte hem Irony James. Uiteraard was ik aanvankelijk een beetje bang en nerveus. Maar Irony werd mijn hele wereld en hij zou me helpen mijn angst voor honden te overwinnen.

Pitbulls zijn niet meer dan grote baby’s die denken dat ze zelfs na 2 jaar en 34 kg nog schoothondjes zijn.

Het zijn fantastische honden en daar blijf ik ondanks mijn ervaringen rotsvast in geloven. Als de maatschappij erin slaagt om die negatieve vooroordelen los te laten en deze “gemene” hondenrassen normaal zou behandelen, dan is alles mogelijk, zelfs om de algemene houding en de media tegenover pitbulls te veranderen.”

Farrand heeft niet alleen de kracht getoond om na haar voorval niet alle pitbulls te veroordelen, maar ze heeft haar angsten recht in de ogen gekeken en bedwongen. Een voorbeeldige instelling!

DEEL dit verhaal met iedere hondenliefhebber die je kent!

Als de familie de pasgeborene ziet, willen ze hem in de rivier smijten. De hulp komt precies op tijd.

Moeder met gigantische buik poseert voor de camera, als ze omdraait ziet ze dat ze voor de gek gehouden is