in

Een kortebroek mag niet op het werk? Dan maar een rokje, dachten deze mannen

Ook onze buurlanden kreunen onder de hoge temperaturen van de laatste dagen. In de Franse stad Nantes willen de buschauffeurs daarom graag komen werken in bermuda, maar dat mag niet volgens de kledijvoorschriften van het bedrijf. Ten einde raad daagden ze dan maar in rokjes op. Ook de Britse Joey paste die tactiek toe, en met succes!

De directie van vervoersmaatschappij SEMITAN blijft weigeren om mannen toe te staan bij hoge temperaturen een bermuda te dragen in de bus. Vrouwen mogen echter wel een rok dragen, en daarin schuilde de oplossing voor de mannen.

“Tijdens een hittegolf wordt het makkelijk 50 graden in onze cabine. Aangezien we niet over een degelijke airco beschikken in onze bussen, is dat niet te verdragen”, aldus Gabriel Magner van CFDT, de vakbond waar de chauffeurs deel van uitmaken. “Dit is een vorm van discriminatie. De vrouwelijke chauffeurs mogen sowieso een rok dragen, terwijl mannen niet in korte broek achter het stuur mogen zitten.”

Lees ook  Vrouw in de cel voor poging tot gifmoord op zoontje (3): “Een noodkreet, ze wilde hem alleen ziek maken”

Kleurrijk jurkje

Ook de Britse Joey Barge kon niet op veel begrip rekenen toen hij in een short kwam werken. Zijn baas stuurde hem weer naar huis, waar hij als protest een jurk aantrok. Ook die jurk kon op kritiek rekenen, maar zijn protest was niet voor niets.

“Ze zeiden dat het een beetje te kleurrijk was en vroegen of ik naar huis wilde om me om te kleden omdat ze ons shorts lieten dragen omwille van mijn ‘protest’. Maar ik vertelde hen dat ik met plezier zou blijven”, vertelt Joey aan Daily Mail. Zijn capriolen werden alvast erg op prijs gesteld op Twitter, waar de jongen foto’s van zichzelf deelde.

Lees ook  Heftig! ‘Ik beviel plots van een baby zonder dat ik wist dat ik zwanger was’

Het begon allemaal heel onschuldig met Joey die in een geklede bermuda ging werken.

Hoewel het er niet verkeerd uitziet, werd Joey naar huis gestuurd. Daar begon hij met zijn geniale protestactie.

Uiteindelijk moesten zijn oversten toch zwichten voor het protest van Joey en stonden ze het dragen van 3/4-broeken toe.

Tiener geeft stiefmoeder deken – ze barst in tranen uit wanneer ze de adoptiepapieren ontdekt die erin zitten

Dit is het eerste waterpark ter wereld voor kinderen met een handicap