in

Knobbel op achterhoofd bezorgt moeder helse pijnen, wat de dokters daarin vinden, verwoest het leven van het hele gezin.

Ashley Hallford uit Douglasville in Georgia wilde altijd al een groot gezin, en haar droom leek zich te voltrekken. Aan de universiteit zag ze haar jeugdvriend David terug, en de twee wisten algauw dat ze elkaar niet meer wilden missen. Ze trouwden, studeerden af, begonnen te werken en kochten samen een huis.

Ze wilden zo snel mogelijk een gezin stichten en korte tijd later wordt Ashley ook daadwerkelijk zwanger. Alles leek perfect.

Maar na enkele zwangerschapsweken merkt ze een pijnlijke knobbel op aan de achterkant van haar hals. Ze dacht zelf aan gezwollen lymfen en ging naar een neus-keel-oor dokter, die haar medicijnen voorschreef. Die leken aanvankelijk ook te werken – de knobbel werd kleiner, maar daarna werd hij weer groter. Ashley was ondertussen erg bang geworden en liet uiteindelijk een biopsie uitvoeren. Het resultaat was een nachtmerrie.

“Ik ontdekte de knobbel iets voor mijn zwangerschap”, zei Ashley Hallford. Tijdens de 32e zwangerschapsweek besliste ze om de knobbel te laten nakijken en de dokters ontdekten dat het kanker was. “Pathologen uit het hele land onderzochten de knobbel. Ze waren het er allemaal over eens dat het zeldzaam en agressief was, mogelijk kanker die hormonaal gevoed wordt. Maar niemand kon de juiste diagnose stellen.”

Lees ook  Boer amputeert eigen been met zakmes: 'Ik had geen andere keus'

Een week later leidden de dokters de bevalling in zodat ze met de behandeling zou kunnen beginnen. Dan gebeurde het eerste wonder. “We bereidden ons voor op een tijd op de afdeling neonatale zorgen, maar dat was niet nodig. Na twee dagen mochten we onze baby al mee naar huis nemen. De dokter zei ons dat dit de eerste keer was dat hij zag dat een baby die geboren werd na 33 weken niet naar de afdeling vroeggeboortes moest. Dit was gewoon een wonder.”

Enkele dagen later werd de knobbel verwijderd, maar werd tegelijk vastgesteld dat de kanker al uitgezaaid was naar haar hersenen, longen en lever. Het was kanker in de vierde graad. Ze kreeg de maximale hoeveelheid straling in zes weken, maar de tumoren reageerden niet.

Lees ook  Een man brak de muur van zijn kelder uit. Wat hij daarachter aantrof, was onverklaarbaar

Dan ervoeren Hallford en haar echtgenoot David een tweede mirakel. Toen ze terugging voor de scans, was de kanker verdwenen. “De radioloog zei dat hij geen enkel teken van de ziekte had aangetroffen. Ik vroeg wat dat betekende en ze zei dat ik in remissie was. Ik stond compleet perplex.”

Dr. Debra Miller zei: “Theoretisch gezien is kanker stage 4 ongeneeslijk. Ik ontmoette Ashley tijdens haar zwangerschap met de knobbel in haar nek en daarna bleek dat de kanker uitgezaaid was. Dan werd ze behandeld … en nadien was ze kankervrij … Dit is gewoon een onvervalst wonder.”

Ondertussen is Hallford al negen jaar in remissie. Door de behandelingen kon ze normaal geen kinderen meer krijgen. Maar opnieuw deed zich een wonder voor, want in de daaropvolgende jaren beviel ze nog van twee gezonde kinderen.

“Ik dank mijn herstel aan God, 100 procent”, zei ze nog.

Ze vindt dat ze er aantrekkelijk uitziet, maar ik kon het daar niet mee eens zijn. Bekijk hier haar andere foto’s

De vrouw had 16 miskramen – totdat de artsen haar schokkende diagnose aankondigden