in

Een Griekse dame neemt een mormel onder haar vleugels. Vier weken later is het beest niet meer te herkennen.

Op een dag surft de Griekse Valia Orfanidou door Facebook en ziet een foto dat haar hart doet stilstaan. Op de foto is een hond te zien, nu ja, eerder het skelet van een hond dat door de straat loopt. Iemand had de hond in de buurt van het treinstation opgemerkt en er een foto van genomen. Het beeld is zo verschrikkelijk dat velen met ongeloof reageren op de post. Dit is vast getrukeerd!

Valia ziet dat het toch bittere ernst is en haar hart breekt. Ze beslist op zoek te gaan naar het hoopje ellende en hem in huis te nemen. De volgende dag zetten twee vrijwilligers de zoektocht in en rijden 70 kilometer rond. Ze vinden hem en brengen hem naar de onbaatzuchtige Valia. Valia werkt reeds jaren in een asiel en ze heeft al heel wat verwaarloosde honden gezien, maar deze, deze slaat alle records. Ze kan haar tranen niet bedwingen als het beest aankomt in het asiel, totaal onderkomen en ziek als een, eh, hond!

De situatie is duidelijk en iedereen is erover eens dat ze het dier beter laten inslapen. Bij een onderzoek wordt immers vastgesteld dat de hond een zeer besmettelijke vorm van schurft heeft, maar zijn toestand is wonderwel stabiel. Misschien is er dan toch nog een andere mogelijkheid…

Lees ook  Muizen in huis? ZO kom je op een effectieve en diervriendelijke manier van ze af!

Valia noemt de straathond Billy en zorgt voor een veilig onderkomen, water en voedsel. En kijk! De hond begint te eten. Dat is voor Valia een teken dat de hond wil leven!

De hond krijgt viermaal per dag te eten en slaapt voortdurend. Zo komt hij langzaam weer op krachten en zijn lichaam krijgt weer een normale vorm. Na tien dagen is Billy klaar om op wandel te gaan op het terras. Valia kan haar geluk niet op om de hond in veel gezondere toestand te zien.

Het is haast niet te geloven hoe snel Billy herstelt. De Griekse zet een video op Facebook na een maand verzorging. De reacties spreken boekdelen. ‘Dat is zeker een andere hond!’, ‘Onmogelijk!’ Met het verloop van tijd bouwt Valia een bijzondere band op met Billy maar op een dag moet ze hem dan toch laten gaan.

Lees ook  In China “martelen” een paar wrede mannen hem dagelijks en laten ze hem sterven vanwege een afschuwlijke traditie

Een Griekse dame die naar Zwitserland is verhuisd, Emma genaamd, schrijft Valia een mail. Ze wil Billy adopteren. Valia stemt toe en de hond maakt zich klaar voor zijn reis naar zijn  nieuwe, Zwitserse thuis.

Het afscheid valt Valia zeer zwaar. Als ze van de luchthaven terugkomt, barst ze in tranen uit. Toch is ze dolblij voor Billy dat hij een thuis heeft gevonden.

Hoewel hij in Zwitserland woont, zien de twee elkaar toch spoedig weer. Het is een weerzien dat vol vreugde en overweldigende emotie is.

Valia zal nog voor vele verwaarloosde honden zorgen, maar toch bewaart ze een speciaal plekje in haar hart voor Billy.

Hier kom je meer te weten over dit prachtige verhaal.

Dit geval leert ons dat er, hoewel de situatie uitzichtloos is, toch een positief einde mogelijk is. De zorgen van Valia hebben niet alleen het leven van Billy gered, ze heeft ermee een nieuw gezinslid aan een familie gegeven. We kunnen alleen maar van haar voorbeeld leren!

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!

Op televisie ziet ze een dakloze kinderen uit het puin trekken. Dan ziet ze zijn gezicht en schrikt zich rot!

Moeder smeert zonnecrème op het gezicht van haar dochter. Een dag later ziet ze eruit als een gebakken gehaktbal!