in

Een flesje waterstofperoxide kost 0,99 cent bij de Kruidvat… Moet je zien wat je ermee kan!

Waterstofperoxide, maar weinig mensen weten waar het voor dient en wat je er allemaal mee kan doen. Het kleine flesje vloeistof kost nog geen euro bij de drogist en als jij weet wat voor een wondermiddeltje het is ga je vandaag nog naar de winkel!

Waterstofperoxide wordt doorgaans gebruikt om kleine wondjes te ontsmetten. Vaak wordt het ook gebruikt door tandartsen om mond- en tandvleesinfecties te voorkomen. Maar wist jij dat die ontsmettende werking ook voor allerlei schoonmaak-klusjes ingezet kan worden? Je kunt er vieze vette vlekken mee verwijderen, glazen doen blinken en nog veel meer!

Schoonmaken van glas: Het schoonmaken en laten glanzen van bijvoorbeeld je fornuis, je spiegel of glazen oppervlaktes kun je perfect doen met waterstofperoxide. Het verwijdert vuil en zorgt voor blinkend glans.

Desinfecteren van oppervlaktes: Het aanrecht in je keuken is een echte broeiplek voor bacteriën. Zelfs als je een doekje erover hebt gehaald, blijven er bacteriën zitten. Maar door het schoon te maken met waterstofperoxide weet je zeker dat alle bacteriën gedood worden!

Schoonmaken van koelkast: Ook je koelkast kun je het beste met dit middel schoonmaken. Het zorgt zoals gezegd voor een glans, verwijdert vuil en doodt bacteriën. Ideaal om je koelkast schoon te houden!

Lees ook  Hond rent naar het water en blaft in alle paniek – wanneer eigenaar begrijpt waarom, breekt mijn hart

Reinigen van fruit: Waterstofperoxide is het perfecte middel om op een natuurlijke wijze groenten en fruit te reinigen van bacteriën en chemicaliën die er door de productie nog op zitten. Door ze eerst in waterstofperoxide te weken en vervolgens met water af te spoelen, is je fruit en groenten compleet gereinigd van pesticiden en bacteriën.

Ontvetten: Mix waterstofperoxide met baking soda tot een pasta voor de ideale ontvetter. Vieze pannen, vette fornuizen en andere vette vlekken krijg je hiermee zo weg. Je hoeft het alleen weg te vegen met de pasta!

Schimmel bestrijden: Waterstofperoxide heeft ook antifungale eigenschappen. Hierdoor is het geschikt om schimmel te bestrijden. Spray daarom op plekken met schimmel wat van dit spul om de groei te stoppen en de schimmel te verwijderen.

Schoonmaken van toilet: Zoals al gezegd heeft waterstofperoxide een sterke antifungale en anti-bacteriële werking. Daarnaast verwijdert het vuil en zorgt het voor een glans. Ideaal om je wc mee schoon te maken. Alle bacteriën zullen weg zijn en je houdt er een schone glans aan over!

Bescherming van planten: Door je planten in te sprayen met waterstofperoxide voorkom je schimmel en zorg je dat insecten uit de buurt van je plantjes blijven. Probeer het thuis zelf!

Lees ook  Alberto Stegeman maakt dat hij wegk0mt uit Rotterdam-Zuid:

Vaatwasser schoonmaken: kun je een scheut waterstofperoxide toevoegen aan het zeepcompartiment.

Vlekkenverwijderaar: Waterstofperoxide kan vrijwel alle soorten vlekken verwijderen uit witte kleding, of het nu vlekken zijn van frisdrank, rode wijn, bloed etc. In het geval van een bloedvlek, giet je slechts wat waterstofperoxide over de vlek heen. Vervolgens laat je het even intrekken alvorens je de vlek eruit schrobt. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine als gebruikelijk.

Schone tandenborstel: Om de virussen en bacteriën die zich na verloop van tijd doorgaans op je tandenborstel verzamelen volledig te vernietigen, kun je je tandenborstel simpelweg laten weken in wat waterstofperoxide.

Onzuiverheden op de huid: Als je last hebt van vlekken of onzuiverheden op de huid, dan kan waterstofperoxide helpen deze te verminderen. Breng de waterstofperoxide hiervoor direct aan op de aangedane gebieden door middel van een wattenstaafje.

Verkoudheid: Waterstofperoxide kan ook worden gebruikt als geweldig natuurlijk middel om symptomen van verkoudheid tegen te gaan. Meng hiervoor wat waterstofperoxide met een gelijke hoeveelheid water en breng dit mengsel aan op de binnenkant van de neusgaten. Laat het mengsel vier minuten zitten en snuit je neus dan in een zakdoekje.

Heb jij nog meer handige toepassingen voor waterstofperoxide? Deel ze met ons in de reacties!

Twee politieagenten uit Rotterdam amuseerden zich met de telefoon van een jongen die voor hen op de vlucht was geslagen.

Bijna niemand weet het juiste antwoord te geven: Hoeveel vierkanten zitten er in dit plaatje?