in

Een duiker steekt zijn hand door een gat in de romp van een gezonken schip. Dan voelt hij dat een andere hand zijn hand vastgrijpt!

Een sleepboot kapseist voor de kust van Nigeria in Afrika. The Jascon, zo heette het schip, zinkt en komt op de bodem van de oceaan terecht. Het schip neemt vier bemanningsleden met zich mee in de diepte. Iedereen is ervan overtuigd dat niemand de ramp overleefde.

62 uur later bereiken reddingsduikers het scheepswrak. Ze hebben camera’s bij om de berging van het schip te filmen, maar dan gebeurt er iets zeer onverwachts. In de video van dit artikel is te zien hoe de duiker zijn hand uitsteekt onder het water. Dan verschijnt er plots een andere hand. De duiker dacht dat het een van de verdronken bemanningsleden was, maar dan grijpt de hand plot de zijne vast.

Lees ook  Moeder van twee heeft nog maar maand te leven omdat haar hoofd te zwaar is voor haar lichaam

De reddingsduiker schrikt zich rot! Hij krijgt dan te horen van zijn ploegbaas, die de redding nauwgezet volgt, dat hij de gevangen man moet proberen gerust te stellen door hem schouderklopjes te geven. De duiker gaat op zoek naar een opening om bij de man te kunnen geraken. Hij vindt de scheepskok, Harrison Okene, in een luchtbel in het schip.

De 29-jarige man had er op dat moment al twee dagen en half op 30 meter diepte opzitten. Hij leefde van de luchtbel die gevangen zat in de badkamer. Het is niet te geloven hoe kalm de kok blijft onder de hele situatie en hij volgt de instructies van de duiker precies op. Wat een geluk om weer boven water te zijn!

Lees ook  André Hazes en Glennis Grace begraven strijdbijl: ‘Vriendjes voor altijd’

Bekijk de redding zelf in deze ongelooflijke video.

Wat een onwaarschijnlijk verhaal. We kunnen ons zelf niet beginnen inbeelden wat de man al die tijd gedacht en gevoeld moet hebben. Nog meer zijn we onder de indruk van zijn kalme reacties tijdens de redding. Ongelooflijk!

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Tim Jongbloets (15) uit Tilburg spoorloos na treinreis: ‘Wij zijn erg ongerust’

Vliezen van vrouw breken na 22 weken met flessen WATER houdt ze haar kindje toch in leven