in

Duncan Laurence maakt nummer voor het Eurovisie songfestival bekend

Duncan Laurence Eurovisie Songfestival
Dit is het nummer waarmee Duncan Laurence gaat optreden tijdens het Eurovisie songfestival
Zojuist is bekend gemaakt met welk nummer singer-songwriter Duncan Laurence (24) gaat optreden tijdens het Eurovisie songfestival in Israël. Afgelopen week gaf de zanger al meerdere hints op zijn Instagram-account over het nieuwe nummer. Nu is het nummer officieel naar buiten gebracht. Het is een intiem liefdesliedje geworden.

Het nummer waar Duncan mee gaat optreden heet Arcade.

Arcade
Tijdens het komende Eurovisie Songfestival in Tel Aviv zal Duncan Laurence het nummer Arcade gaan zingen. Het nummer werd zojuist openbaar gemaakt op het Eurovision Song Contest YouTube-kanaal. De afgelopen periode gingen er al vele speculaties rond op het internet over het nummer van Duncan. Ook waren er op YouTube al verschillende versies van het nummer te horen. Nu is de definitieve versie uitgebracht.

Lees ook  Komiek Murphy overleden op 57-jarige leeftijd

De keuze voor Duncan Laurence
De keuze om de 24-jarige singer-songwriter naar het Eurovisie Songfestival te sturen werd 21 januari al bekend gemaakt. AVROTROS-directeur Eric van Stade, lid van de selectiecommissie, gaf aan dat er unaniem gekozen is voor Duncan Laurence. In 2014 wierf de zanger bekendheid dankzij zijn deelname aan het RTL 4-programma The Voice of Holland in 2014. “We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is”, zo vertelde Van Stade destijds.

Ilse de Lange
Voor het eerst sinds 2012 wordt in Nederland een artiest naar het Eurovisie Songfestival gestuurd die zijn sporen in de muziekindustrie nog niet verdiend heeft. De afgelopen jaren werden juist bekende artiesten met grote namen als Anouk, Waylon en Douwe Bob naar het Songfestival gestuurd. In 2014 nam zangeres Ilse de Lange als onderdeel van ‘The Common Linnets’ deel aan het Songfestival. Zij is dan ook degene die dit jaar Duncan voordroeg aan de selectiecommissie. Ilse de Lange was de coach van Duncan in The Voice of Holland en beschrijft de zanger als ‘heel bijzonder’. “Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik”, aldus Ilse de Lange.

Lees ook  André Hazes wordt de nieuwe coach bij The Voice

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival voor de 64e keer gehouden. Dit jaar zal het plaatsvinden in de Israëlische stad Tel Aviv. In de tweede finale op 16 mei zal Duncan Laurence te zien zijn op televisie. Twee dagen later zal de grote finale volgen.

Na*kt werken, m*sbruik en zelfs m*ord: zo gevaarlijk is centje bijverdienen voor rugzaktoeristen in Australië

Turkse voetballer levenslang geschorst na aanval op tegenstanders