in

Duiker redt het leven van een bultrug walvis– maar het is de manier waarop de walvis hem bedankt wat miljoenen fascineert

Professioneel duiker James Moskito was met een team vrijwilligers aan het werk bij de Farallon eilanden bij de kust van San Francisco.

Hij zag een bultrug walvis, die zich erg vreemd gedroeg aan het oppervlak van het water.

Hoe langer James naar de walvis keek, hoe duidelijker het hem werd dat er iets mis was. Gewoonlijk komen walvissen alleen een paar seconden boven voor zuurstof.

“De walvis kwam omhoog om te ademen, kwam nog verder omhoog, met haar oog boven het water… keek naar me. Zij keek me gewoon aan en bleef daar,” zei James.

James besloot naar de walvis toe te zwemmen.

Hij legde zijn hand op het oog van het majestueuze wezen en vertelde het, “Ik ben hier om te helpen, ik ga je geen pijn doen”.

James zwom volgens naar de andere kant van de walvis en schrok van wat hij vond.

Lees ook  Verweesde gorillababy knuffelt zich tegen verzorger aan nadat hij moeder verloor aan illegale dierenhandel

Er zat een ongeveer 1500 kilo wegend anker vast aan de staart van de walvis.

James en de andere dappere duikers werkten urenlang onvermoeibaar om het prachtige dier los te krijgen uit de anderhalf kilometer lange ketting die om haar heen gewikkeld was en die het dier naar beneden trok.

Uiteindelijk, na veel hard werk, had het team succes.

De walvis begon om James heen te zwemmen, in de vorm van een acht.

Daarna bewoog hij zichzelf tegen James aan, alsof hij bedankt wilde zeggen.

Bekijk de video om te zien wat er vervolgens gebeurde:

Vraag je je weleens af hoe walvissen ademen als ze slapen? Anders dan mensen moeten bultrug walvissen constant onthouden om te ademen, zelfs als ze slapen.

Volgens Animal Planet, is het waarschijnlijk dat walvissen slechts één helft van hun hersenen afsluiten als ze slapen, zodat ze nog bewust genoeg blijven om te ademen.

Lees ook  Olifantje moet urenlang huilen nadat de pasgeboren baby door zijn moeder wordt aangevallen

Is het niet fantastisch om de vastbeslotenheid en het harde werk van deze mensen te zien? Vastberaden om het prachtige dier te redden.

Sommige mensen zouden kunnen denken dat het raar was dat James met de walvis praatte. Maar walvissen hebben gevoelens en begrijpen waarschijnlijk meer dan we weten.

Onderzoekers van de Mount Sinai School of Medice in New York vonden dat walvissen dezelfde gespecialiseerde hersencellen hebben die betrokken zijn bij het verwerken van emoties, en die ook gevonden zijn bij mensen en primaten.

Dus, we zijn 100% zeker dat deze bultrug walvis erg dankbaar was voor alle hulp die ze gekregen had. Deel deze fantastische walvis reddingsactie als je het ermee eens bent!

Vrouw laat per ongeluk deur van de veranda open tijdens storm – loopt weer naar binnen en krijgt de verrassing van haar leven

Na het overlijden van zijn langjarige echtgenote ontdekt deze man in een oud telefoonboek iets ongelofelijks.