in

Dronken man trapt hoogzwangere Jessy in de buik. De gevolgen zijn niet te overzien

Het was een zeer triest moment voor de toen 19-jarige Jessy Johnson. De Britse vrouw verloor in april vorig jaar haar baby toen ze vijf dagen voor de bevalling een harde trap te verwerken kreeg van haar partner.

Deze week kreeg de 37-jarige Stuart Samson een celstraf van twee jaar en negen maanden. Een veel te milde straf voor de ontstemde vrouw.

Het drama vond plaats op 16 april vorig jaar in een bar in Hemsworth. Tijdens het proces in Leeds werden bewakingsbeelden getoond van hoe een dronken Samson een harde trap uitdeelde tegen de buik van zijn vriendin en ze op de grond viel.

Volgens aanklager Peter Moulson fluisterde Samson nadien in het oor van Johnson om geen ambulance te bellen.

Gebrek aan zuurstof
Een dag later ging Johnson alsnog naar het ziekenhuis. De ochtend na de trap voelde ze namelijk geen bewegingen van de baby in haar buik, en ook de dokters konden geen hartslag meer meten.

Lees ook
Met deze tips kan je zelfs met een microjongeheer een wild beest in de slaapkamer zijn

Na een scan werd de harde realiteit duidelijk: haar baby, een meisje dat Mila Frances zou heten, was gestorven.

De trap van Samson had ervoor gezorgd dat haar kind een gebrek aan zuurstof kreeg. Op 21 augustus beviel ze van haar doodgeboren baby. In augustus werd het meisje begraven.

De jongedame hield het slechte nieuws aanvankelijk voor zichzelf. “Ik vertelde enkel aan mijn beste vriend dat Mila was gestorven”, vertelde ze.

“Iedereen kwam de dagen nadien langs om te vragen wanneer de bevalling zou plaatsvinden. ‘Het duurt niet lang meer’, zei ik telkens. Het was verschrikkelijk.”

Het geweld van Samson bleef overigens niet bij die ene trap. Ook in februari van dit jaar viel hij Johnson aan in zijn appartement in Hemsworth.

Hij sloeg haar hard in het gezicht, met een gebroken tand tot gevolg. Na een klacht bij de politie werd Samson gearresteerd.

Lees ook
Jessica wil vollere en mooiere lippen, maar gaat naar een plastisch chirurg zonder diploma

“Hij zal nooit veranderen”
Samson werd uiteindelijk schuldig bevonden voor beide aanvallen en kreeg een celstraf van twee jaar en negen maanden.

Een vonnis waar Johnson, intussen 21 jaar, helemaal niet mee eens is. “Geen enkele veroordeling zal mijn baby terugbrengen”, aldus de vrouw.

“Voor zover ik het zag, had hij geen spijt van wat hij mij heeft aangedaan.” Volgens zijn advocaat Alistair McDonald is dat echter een leugen.

De man verklaarde dat Samson na de eerste aanval enkele berichtjes naar zijn vriendin stuurde om zijn spijt te betuigen voor het verlies van hun baby.

Ondanks de loodzware periode probeert Johnson het drama nu een plaats te geven. “Nu hij is veroordeeld, heb ik het gevoel dat rechtvaardigheid toch een beetje heeft geschied.

Misschien kan ik op een dag verder met mijn leven. Maar ik geloof nooit dat Stuart zijn lesje heeft geleerd. Hij zal nooit veranderen.”

Transgender man deelt ongelofelijke voor & na foto’s, en verliest al zijn vrienden en familie…

Zonnebankverslaafde laat schokkende beelden zien…