in ,

Dronken leraar mag drie jaar geen les meer geven omdat hij leerlingen meenam naar stripclub

Een leraar van een Britse privéschool mag drie jaar geen les meer geven. De 55-jarige man ging tijdens een schoolreis stappen met zijn leerlingen en nam zijn pupillen mee naar een stripclub.

Dat blijkt uit een rapport van een team van onderzoekers van de Longridge Towers School in Northumberland.

Richard Glenn, een IT-leraar op de chique privéschool, was in 2019 begeleider van een groep studenten van 16 tot 18 jaar tijdens een schoolreisje naar Costa Rica.

Lees ook  Man gaat 6 jaar niet naar zijn werk, niemand merkt het

Agressief
Uit klachten die binnenkwamen bij het onderzoekspanel bleek dat Glenn met zijn studenten uitging, dronken werd en hen meenam naar een stripclub.

Ook zou de leraar agressief zijn geweest naar een vrouwelijke collega en gedreigd hebben een van zijn leerlingen te vermoorden, dat meldt de Evening Standard. De leraar was zo dronken dat hij zich niks meer kan herinneren van de bewuste avond.

Lees ook  Bevriende spierbundels delen dezelfde vriendin (foto’s) - "Ze is heel lenig in bed"

Volgens het rapport konden de leerlingen niet op Glenn vertrouwen. „Richard Glenn was verschillende keren onder de invloed van alcohol en kon daardoor niet voor zijn leerlingen zorgen. Dat terwijl de leerlingen in een voor hen onbekend land waren.”

Glenn mag de komende drie jaar geen les meer geven. Over drie jaar moet hij opnieuw solliciteren als hij weer voor de klas wil gaan staan.

Ambulancepersoneel achtervolgt bestelbus en helpt ’boef’ vangen

Meisje uren in coma na date, samen met vriendin gedumpt op parkeerplaats Soest