in

Dries Roelvink wil voor inlichtingendienst werken…

Dries Roelvink ziet wel wat in een baantje bij de AIVD. De zanger speculeerde vrijdag op NPO Radio 1 over een carrièreswitch naar aanleiding van de Russische poging om het wifinetwerk van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag te hacken.

‘Geheim agent Roelvink hier’, zo opende Dries zijn vaste column in het programma 1 op 1 van Sven Kockelmann. ‘Ik krijg het idee dat ik naar een soort James Bond-verhaal zit te luisteren’, zei hij over het bericht rond de hack. Echt onder de indruk van de werkwijze van de Russen was hij echter niet. ‘Het komt op mij niet heel professioneel over.’

Lees ook  Papa is op militaire missie en stuurt een beer naar zijn dochter. ZIE waarom ze helemaal gek wordt als ze in de poot van de beer knijpt

Elvis Presley
‘Elvis Presley heeft ooit bij president Nixon aangebeld om te vragen of hij niet voor de FBI kon werken. Ik denk dat ik morgen Mark Rutte maar ga bellen om te vragen of ik niet bij de AIVD kan werken’, besloot Dries zijn column met een knipoog.

Lees ook  Vader Meghan Markle maakt zich grote zorgen om dochter: ik zie de pijn door de glimlach van Meghan heen

OPCW
De Nederlandse regering meldde donderdag dat agenten van de Russische militaire inlichtingendienst het netwerk van de OPCW wilden binnendringen. Ze zouden onder meer de bedoeling hebben gehad inloggegevens te bemachtigen. De Russen zijn na ingrijpen het land uitgezet.

Zoon van agent doodgeschoten: ‘Ik had dit niet achter Wessel gezocht’

‘Prinses Amalia had paar maanden verkering’