in

Drie ped*fielen publiekelijk doodgeschoten en opgehangen nadat ze jongetje van 10 jaar hadden vermoord

Drie ped*fielen zijn gisteren in Jemen publiekelijk opgehangen en doodgeschoten. Ze kregen die straf nadat ze een jongen van 10 vermoord hadden.

Ze werden geboeid en moesten met hun gezicht naar beneden liggen. Daarna werden ze doodgeschoten met vijf kogels in het hart.

De drie werden daarna aan een kraan gehangen zodat de hele stad ze kon zien. De overheid wil op die manier anderen waarschuwen die gelijkaardige plannen zouden hebben.

Lees ook  11-jarig meisje krijgt sprookjesachtige schoolbalervaring nadat ze te horen kreeg dat ze nog maar enkele maanden te leven heeft.

Jemen ligt in het zuiden van Saoedi-Arabië en de doodstraf is er nog van toepassing. Die wordt gebruikt bij zware misdrijven zoals moord, verkr*chting en terrorisme. Al kan de doodstraf er in theorie ook nog gebruikt worden voor misdaden tegen Sharia. Dan kan in principe iemand die overspel pleegt of in de prostitutie zit ook de doodstraf krijgen.

Lees ook  De truc die levens kan redden – dit is de beste manier om te ontsnappen als je auto in het water belandt

Alle doodstraffen worden uitgevoerd door middel van steniging, ophanging of zelfs onthoofding. Gisteren werd er in Saoedi-Arabië nog een man geëxecuteerd en gekruisigd omdat hij een vrouw had neergestoken.

Dodelijk virus duikt voor het eerst sinds jaren zestig weer op in Europa: Al drie mensen gestorven na steek van mug

Man moet handen en benen laten amputeren na likjes van zijn hond