in

Door onwetendheid verwaarloosde tijger wordt gered uit circus – bekijk haar miraculeuze transformatie

We hebben het voordien al veel gezegd, maar blijven het herhalen: wilde dieren horen niet thuis in het circus.

De Bengaalse tijger Aasha is nog maar eens zo’n voorbeeld van een dier die mishandeld wordt door een circus. Maar gelukkig eindigde alles goed voor haar, dankzij een dierenrechtenorganisatie die haar precies gaf wat ze nodig had.

Lees haar opmerkelijke verhaal hieronder.

Aasha werd gered uit een rondreizend circus in 2011. Ze was toen negen maanden oud, en had haar hele leven doorgebracht in een kooi met een erg agressieve tijger.

Haar pels begon af te vallen en haar huid was zwaar geïnfecteerd. En ook haar verwaarlozing als welpje beperkte haar groei, zodat ze kleiner was dan dat ze moest zijn. Ze woog slechts zoveel als een drie maanden oude tijger.

Aasha werd overgebracht naar In-Sync Exotics, een organisatie die wilde katachtigen die geleden hebben door opsluiting, verzorgt en rehabiliteert.

“Elke dag, twee keer per dag, ging ik kijken en gaf ik Aasha medicatie en bleef ik even bij haar,” vertelt Vicky Keahy van In-Sync Exotics aan The Dodo.

Lees ook  Pitbull bijt 5 dagen oud meisje tijdens onbewaakt moment dood in haar wiegje.

Elke dag moest Vicky Aasha een speciaal medisch bad geven. De jonge tijger was daar niet bepaald happig om, en Vicky moest haar opjagen in haar kooi en dwingen om een bad te nemen.

Na acht weken behandeling, begon Aasha’s pels terug te groeien. En traag maar zeker begon ze ook de dagelijkse baden te waarderen. Zelfs wanneer Aasha’s behandelingen gedaan waren, en ze niet meer hoefde te baden, ging Vicky verder met het geven van een bad, zodat de tijger in het water kon spelen en zich kon uitleven.

Met de tijd begon Aasha opnieuw te groeien, en werd ze terug kerngezond. Na een tijdje werd ze te groot om samen met Vicky in een kooi te zitten, dus speelde ze verder met Aasha via de tralies.

Na acht maanden, was Aasha volledig hersteld en was het tijd om te zien hoe ze zou reageren op andere tijgers.

Aasha’s verzorgers beslisten om haar voor te stellen aan Smuggler, een mannetje die smeekte naar gezelschap. Ze plaatsten de kooien naast elkaar zodat ze dichter bij elkaar waren, en Smuggler was op slag verliefd.

Lees ook  Video: Toerist aait leeuw tijdens safari, mensen leren het ook nooit

Hoewel Smuggler drie keer groter was dan Aasha, konden de medewerkers zien dat de twee tijgers goed overeen kwamen, dus zetten ze hen samen onder begeleiding. Aasha was nog nooit zo gelukkig.

Na enkele begeleidde ‘ontmoetingen’ waren de twee tijgers klaar om permanent samen te gaan wonen.

Het is nu vijf jaar geleden sinds Aasha en Smuggler een stelletje vormden, en ze zijn nog steeds onafscheidbaar. Aasha is nu een kerngezonde en speelse volwassen tijger. En ze houdt van zwemmen!

Aasha zal nooit in het wild worden geplaatst omdat ze tijdens haar gevangenschap niet de nodige vaardigheden ontwikkeld heeft, die ze nodig heeft om te overleven in het wild. Maar ze heeft een goed leventje. En ze zal nooit meer zo slecht behandeld worden als in het circus.

Wilde dieren horen niet thuis in het circus. Als je akkoord gaat hiermee, deel dan dit bericht om besef hierover te verspreiden.

Storm de hond ziet een babyhert verdrinken in de oceaan – springt erin om haar leven te redden

Baby trekt aan achterpoten van kat, wat de moeder filmt, verspreidt zich als een lopend vuurtje