in

Doodde turnleraar Esmee (14) om misbruik te verbergen?

De 32-jarige man die verdacht wordt van de moord of doodslag en ontucht op de 14-jarige Esmee, blijkt haar eigen coach te zijn. Vorige week donderdag verdween het meisje plots in het Nederlandse Leiden, een dag later werd ze dood teruggevonden tegen een boom in een park. Turnleraar Olivier van de G. werd op oudejaarsdag aangehouden door de politie, die nog onderzoekt wat er zich die avond afspeelde.

Pedofiel Olivier van de G. (32) had volgens vriendinnen ‘relatie’ met zijn slachtoffer. Wat verder opvalt uit foto’s die hij op sociale media heeft geplaast is dat hij graag bij kleine kinderen is. Op heel veel foto’s is hij omringd door kleine kinderen of loopt hij hand in hand. Was Esmee (14) zijn enige slachtoffer of heeft hij meerdere slachtoffers gemaakt. De politie zoekt het uit.

Lees ook  26-jarige man zwaargewond na ruzie in woning

De Nederlandse gymnastiekbond KNGU is bedroefd door het overlijden van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. In een bericht op de website uit de bond zijn medeleven naar de nabestaanden.

Het 14-jarige lid van Gymsport Leiden werd dit weekend om het leven gebracht, de 32-jarige turnleraar Olivier van de G. van dezelfde vereniging zit vast omdat hij wordt verdacht van ontucht en moord danwel doodslag op het meisje.

Lees ook  Slachtoffer van Duitse watersnood drie maanden later én ruim 300 km verder dood aangetroffen in Rotterdam

Ondragelijk verlies
“Onze gedachten gaan uit naar haar ouders, familie, vrienden en naasten”, schrijft de bond in een statement op zijn website.

“Er zijn geen woorden voor hun ondragelijke verlies en wensen alle nabestaanden enorm veel sterkte in deze moeilijke tijd.”

De KNGU doet geen uitlatingen over de inhoud van de zaak, of over mogelijke betrokkenen.

Voor mensen die behoefte hebben aan hulp bij het verdrietige nieuws, verwijst de bond door naar zijn eigen vertrouwenspersoon of Mind Korrelatie.

Vrouw (49) geslagen door jongens bij beroving

Meisje uit ‘s-Gravenzande gebroken kaak geslagen door jongen op straat