in

Dochter wordt verboden om met de liefde van haar leven te trouwen – 40 jaar later vindt ze de krantenknipsels die mama verborgen had gehouden.

Het leven verloopt niet altijd zoals je dat zou willen. Ongeacht hoe hard je iets zou willen, ongeacht hoe hard je ook vecht, soms heeft het universum gewoon ander plannen voor je.

Maar net zoals mensen soms gewoon uit je leven kunnen verdwijnen, kan het lot mensen ook weer samenbrengen. Het verhaal van Janice Rude en Prentiss Willson is daar een goed voorbeeld van. Als je het gelezen hebt, wil je meteen googlen of het wel echt gebeurd is.

Liefde op het eerst gezicht

We zeggen en schrijven 1961. Janice Rude was een student aan het Occidental College in California en werkte halftijds in een cafetaria. Op een dag toen ze de studenten aan het bedienen was, viel haar oog op een knappe man. Zijn naam was Prentiss Willson – en van zodra hun ogen elkaar kruisten, sprong er een vonk over.

Daarna begon Prentiss de cafetaria meer en meer te bezoeken. Niet omdat hij honger had, maar omdat hij die prachtige opdienster wilde zien. Maar hij wist niet dat Janice zich precies hetzelfde voelde.

Maar dan op een avond, tijdens een diner aan de vooravond van Thanksgiving, merkte Janice dat Prentiss niet kwam opdagen.

Een vriend vertelde haar dat hij zich 240 km verder weg bevond in het huis van zijn familie. Janice besefte hoe sterk haar liefde was voor de man – en besloot om in haar auto te stappen en naar hem toe te rijden. “Dat was echt raar voor me”, vertelde Janice.

Lees ook  Zo kom je binnen 24 uur van je verkoudheid af

Aankondiging

Plotseling beseften de jonge tortelduifjes hoeveel ze voor elkaar betekenden. Dit was iets speciaal – en het koppel besefte algauw dat ze de rest van hun levens samen wilden doorbrengen. Niet lang daarna verloofden ze en in 1962 werd het aangekondigd in een lokale krant.

Maar hun relatie kende een tragisch einde want Janice’s vader gaf haar een ultimatum. Breken met Prentiss of hij zou haar opleiding niet meer betalen. “Dat zou voor mij niet lukken. Ik moest mijn diploma behalen”, zegt Janice.

Gescheiden wegen

Met heel wat berouw, tranen en twee gebroken harten zouden hun wegen scheiden. Uiteindelijk leerden ze andere personen kenden en zouden trouwen. Maar ze zouden hun eerste liefde nooit vergeten en wat ze samen hadden.

Een gelukkig toeval

Dit is echter nog niet het einde van het verhaal. Op een dag zou het lot hen immers terug bij elkaar brengen.

Enkele maanden later zouden de moeders van Janice en Prentiss op enkele maanden na elkaar overlijden. Kilometers van elkaar verwijderd, snuisterden de twee door de bezittingen van hun moeders. Bleek dat ze beiden dezelfde ontdekking deden. Hoewel hun moeders elkaar niet kenden en nooit met elkaar gepraat hadden, hadden ze beiden de krantenknipsels van de jaren ’60 bewaard – de aankondiging van hun verloving.

Lees ook  Groot verdriet voor Maxime Meiland

Janice’s moeder had het stukje papier zelfs jarenlang in haar portefeuille bewaard. Het leek erop dat de moeders altijd gewild hadden dat ze zouden trouwen! Ze wisten dat hun liefde echt was en dat dit toeval een teken was dat ze voor elkaar voorbestemd waren.

De schokkende vondst leidde ertoe dat Janice en Prentiss terug contact opnamen met elkaar. Geen van hen was nog getrouwd en ze leefden niet meer onder het juk van hun ouders.

Dus op 20 juni 2010 spraken Janice en Prentiss opnieuw met elkaar af om te kijken of er nog een vonk was. Prentiss merkte dat Janice dezelfde kleur broek droeg als op de vooravond van Thanksgiving 1961 – en op dat moment flakkerden de gevoelens opnieuw op.

Zes maanden later, 49 maanden nadat ze elkaar ontmoet hadden, trouwde het stel. Eindelijk was hun tijd aangebroken – en de 71-jarige Janice Rude werd Janice Willson!

“We zijn zo blij. Ons huwelijk is perfect. En uiteraard hebben we nog weinig jaren om ervan te genieten, maar het zal perfect zijn”, vertelde Janice.

Bekijk hun liefdesverhaal hieronder en DEEL dit bericht om anderen te inspireren om nooit op te geven!

Hij is al 20 jaar niet naar de kapper geweest. Vrouw leert algauw wat hij daaronder verborgen hield.

Gatsie… DIT is wat een vlieg écht doet als hij op je eten landt, het is nog viezer dan je denkt!