in

Dit meisje heeft in d’r eentje vijf broers opgevoed nadat beide ouders zijn overleden aan kanker

Wanneer een van de ouders door een treurige wending van het lot, veel eerder komt te overlijden dan de bedoeling is, moet de partner leren leven met de pijn van het verlies en ondertussen het grootbrengen van de kinderen op zich nemen. Er zijn echter soms gevallen waarin het lot zich bijzonder tegen een familie keert en beide ouders wegneemt in zeer korte tijd. Zo overkwam dit ook het gezin Rodriguez, die binnen een tijdsbestek van 3 jaar er helemaal alleen voor stonden, in een lastige en onzekere situatie.

Lisa Smith, moeder van de zes kinderen, kwam door een ernstige ziekte te overlijden in 2013 op haar 35ste. Slechts drie jaar daarna volgde haar man Alexander Rodriguez, die op 44-jarige leeftijd een lymfoom kreeg. Samantha, de oudste van de kinderen, was toen nog maar 17 jaar.

Toen het ernaar uit begon te zien dat ze zouden worden geadopteerd ging zij hier tegenin. Geen enkel familielid kon namelijk de zes kinderen in huis nemen en zouden zij dus van elkaar gescheiden gaan worden. Dat kan gewoon niet! Samantha stroopte dus haar mouwen op en begon aan de grootste uitdaging van haar leven, het opvoeden van haar vijf broers die in de leeftijd waren van 4 tot en met 13 jaar.

LEES OOK!
Ze vulde het kussen van haar hond met muntbladeren. Ik kan niet geloven dat ik hier niet eerder op gekomen ben!

Oma Lourdes is eigenlijk degene die officieel de voogdij over hen allemaal heeft, maar ze kan vanwege reuma niet voorzien in de dagelijkse behoeften. De echte heldin in huis sinds 2013 tot nu is Samantha. Zij is degene die moeder, vader en grote zus is. Ze heeft de dingen die je normaal doet als je adolescent bent opzij gezet, en richt ze zich nu dagelijks op haar gezin. Sinds haar ouders er niet meer zijn is zij degene die kookt, het huis organiseert, de jongens naar school brengt en alle keuzes maakt die er voor het gezin moeten worden gemaakt.

Haar broers zijn nu oud genoeg om te in te zien wat Samantha allemaal nu voor hen doet, en heeft gedaan. Dankzij haar konden zij allemaal samen verder leven in plaats van te worden gescheiden, dankzij haar konden ze eten, drinken, slapen en lachen in al die jaren. Het is door haar liefde dat ze samen de enorme rouw in hun jonge leven konden doorkomen. En daar zullen ze haar eeuwig dankbaar voor zijn.

LEES OOK!
Met dit komkommer dieet kun je in 2 weken 7 kilo afvallen!

Het verhaal van de Rodriguez’en is zo ontroerend dat het niet onopgemerkt blijft. Samantha werd verrast door de gemeenschap met onverwachte en onbaatzuchtige steun. Zo heeft de lokale politie bijvoorbeeld een auto geschonken, super handig voor de dagelijkse ritjes die moeten worden gemaakt. Er is onder meer geld (waarvan veel anoniem) gedoneerd, gezinnen die ineens voor de deur stonden om een handje mee te helpen, kleine dingetjes die dagelijks worden gedaan, kortom de enorme pijn van de Rodriguez-kinderen heeft solidariteit en liefde tot gevolg.

We hopen dat alle kinderen hun dromen waar kunnen maken en vooral Samantha, want door haar onzelfzuchtigheid en haar wilskracht is ze echt een heldin van de tijd waarin we leven.

Zo zag de cast van 13 Reasons Why eruit toen ze kind waren

Een man reist 2.400 km om zijn vriendin te verrassen, maar vindt haar in de armen van een ander