in

Dit koppel was op huwelijksreis. Maar een uur na deze foto sloeg het noodlot toe

Het had de eerste reis met hun tweetjes moeten worden sinds ze getrouwd waren. Maar het noodlot sloeg toe: Jared was net met zijn echtgenote op huwelijksreis in Barcelona toen een bestelwagen hem en tientallen anderen van de weg maaide op de Ramblas. Echtgenote Heidi blijft verweesd achter.

Jared Tucker en Heidi Nunes uit San Fransisco (Amerika) trouwden zo’n jaar geleden. “We ontmoetten elkaar op 15 september 2012, we werden verliefd op elkaar op 22 november 2012”, schreef het koppel op een huwelijkswebsite. 19 september 2015 werden ze verloofd. 6 augustus 2016 trouwden ze. Het was een mooi huwelijk, met een ceremonie vlakbij het strand en de zee.

Op huwelijksreis zelf waren de twee, allebei veertigers, nog niet geweest. Dat zou er deze zomer van komen. De reis ging naar Europa. “Jared was er nog nooit geweest. Het was zijn eerste keer in Europa”, zegt Dan Tucker, de vader van Jared.

Laatste foto

Het koppel bezocht de voorbije weken onder andere al Venetië en Parijs. De Catalaanse stad Barcelona was hun volgende en laatste stop. Daar waren ze dus ook donderdag in de late namiddag. Jared en Heidi hadden genoten van een zonnige dag in de Spaanse kuststad. Ze vereeuwigden dat moment op foto, toen ze op een terrasje zaten.

Lees ook  Franse tiener aangehouden voor moord op “pedofiele priester”: kruisbeeld in keel gestoken

Maar het zou de laatste foto met hun twee worden. Want nog geen uur na die foto sloeg het noodlot toe. Jared en Heidi vervoegden honderden andere toeristen op de Ramblas, de populaire promenade in Barcelona.

De twee stonden bij een kraampje om er sieraden te kopen. “Ze bevonden zich bij een kioskkraampje in het midden van de brede Ramblas”, zegt Kalanu Kalnui, de schoonbroer van Jared, aan ABC News. “Jared is dan weggestapt om op zoek te gaan naar een wc.”

Net dán reed een bestelwagen, een Fiat, aan hoge snelheid over Las Ramblas. “Plots hoorde ik geschreeuw, geroep”, getuigde Heidi aan NBC News toen ze nog niets wist over het lot van haar echtgenoot. “Ik werd binnenin de souvenirkiosk geduwd en bleef daar ook terwijl iedereen al schreeuwend wegliep.” Dat ze in die kiosk zat, heeft vermoedelijk haar leven gered. Maar voor Jared was het te laat.

Bange uren

Al was dat nog niet meteen duidelijk. Was hij tijdig tot bij de wc’s geraakt en zat hij daar veilig? De man, vader van drie kinderen, was alleszins een tijdje vermist. Het waren bange uren voor Heidi en de rest van de familie. Heidi trok na al het tumult weer de Ramblas op, op zoek naar haar man, maar ze vond hem niet. Heidi hoopte dat haar echtgenoot het drama overleefd had, maar die hoop werd steeds kleiner en kleiner. Tot uiteindelijk het verscheurende antwoord kwam: Jared werd geraakt door de bestelwagen en blijkt een van de 13 dodelijke slachtoffers.

Lees ook  Moeder bevalt van haar 3de kind – dan kijkt dokter tussen haar benen en handelt snel

Vader Dan Tucker
Ook thuis in Amerika was er eerst nog hoop dat Jared het zou overleefd hebben. “We zagen op tv een persoon op de grond liggen die kleren aan had met dezelfde kleuren als de kleren van Jared”, zegt vader Dan. “Hij had wat bloed aan de zijkant van zijn hoofd en op zijn arm. Maar er stond iemand bij hem geknield, dus we hoopten dat het gewoon maar een verwonding was”. Maar dat bleek dus niet zo te zijn. “Wat zijn de kansen”, zegt een emotionele vader nog. “Eén persoon in heel Amerika. En het is onze zoon.”

“We houden van Jared. Bid voor Jared en zijn familie. Bid voor Barcelona. Maar vooral: bid dat we ooit van deze haat af geraken die onze geliefden van ons wegneemt nog voor hun tijd gekomen is”, laat zijn familie nog in een statement weten.

Hij ziet dat een oude vrouw zich vastklampt aan een lantaarnpaal. Wat hij daarna doet is geweldig

TEST: Heb jij ook de letter “M” op je handpalm? DIT zegt het over jouw persoonlijkheid!