in

Dit is wat je moet doen als je een hond ziet met een geel lint aan zijn lijn – de reden is briljant

Veel hondenliefhebbers houden ervan om elk beest dat ze zien te aaien of te knuffelen – zelfs als het een hond is die ze nog nooit eerder ontmoet hebben. En de meeste honden houden van aandacht.

Maar niet alle honden. Sterker nog, sommige honden hebben wat ruimte nodig. Er zijn verschillende redenen waarom sommige honden niet willen dat wij mensen hen knuffelen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat honden door een fase gaan waarbij ze bang zijn voor mensen. Misschien zijn ze door een eerdere eigenaar mishandeld en hebben ze wat afstand nodig. Of ze zijn simpelweg nerveus en zijn niet graag in de buurt van mensen of andere honden.

Dan zijn er ook puppy’s die nog leren hoe ze met mensen moeten omgaan – die moeten ook niet altijd teveel aandacht krijgen.

Lees ook  Hond overleeft op wonderbaarlijke wijze nadat vrouw hem met een kruisboog in het hoofd schiet

Servicehonden moeten daarnaast ook niet gestoord worden als ze nog in training zijn. Het is dus simpelweg niet altijd makkelijk te onderscheiden welke honden wel en welke honden niet geaaid willen worden. En dat heeft Tara Palardy uit Alberta, Canada, op een idee gebracht: Het Yellow Dog Project.

Het Yellow Dog Project heeft als doel dat honden die de ruimte nodig hebben die ook krijgen. Het werkt zo: hondeneigenaren doen een geel lint aan de lijn van hun hond, zodat iedereen weet dat hun hond de ruimte nodig heeft. En het is belangrijk te onthouden dat dit niet betekent dat de hond gevaarlijk is, alleen dat het wat extra eigen ruimte wil.

Lees ook  De dierentuinbezoekers zien eerst niet wat de zeehond vasthoudt. Maar zodra ze het herkennen worden hun knieën week

Sommige honden, zoals dit schatje, hebben zelfs een geel lint. Daardoor weet iedereen nu dat dit hondje ´nerveus´ kan zijn.

Deze hond draagt een geel vest zodat mensen weten dat ze op een belangrijke missie is, waarbij ze wordt getraind tot servicehond.

We vinden het een slim idee waarvan iedereen op de hoogte zou moeten zijn. Vraag eigenaren altijd om toestemming om hun pups te mogen aaien. De meeste mensen zeggen toch wel ja. Maar nu weet je dat je je moet inhouden als je een hond ziet die een geel lint draagt!

Deel dit verhaal met iedereen zodat iedereen hiervan op de hoogte is en honden beter van hun dagen kunnen genieten!

Postbode staat op het punt post voor 94-jarige te bezorgen – dan hoort hij iemand in het huis huilen en breekt in

14-jarige koopt camper uit 1974 en renoveert hem, één kijkje binnen en ik ben sprakeloos