in

Dít is waarom je eigenlijk niet met je benen over elkaar zou moeten zitten!

Zit jij altijd met je benen over elkaar?

Een echte dame zit met haar benen over elkaar, tenminste dat hebben wij altijd meegekregen. En als je wil dat niet iedereen recht je kruis in kijkt als je een rokje of jurk aanhebt is het ook wel zo praktisch. Maar de volgende keer als jij je benen over elkaar doet is het verstandig om even na te gaan of je er wel goed aan doet, want het schijnt nogal wat risico’s met zich mee te brengen.

Onderzoek van de BBC wijst uit dat met je benen over elkaar zitten niet de beste zithouding is, want de bloedtoevoer naar je hele lichaam wordt op die manier belemmerd.

Lees ook  Koen verkoopt zijn huis van drie jaar oud voor amper 49.500 euro (maar je moet het wel zelf ophalen)

Spataderen
Erger nog, het kan zelfs spataderen veroorzaken als jij regelmatig met je benen gekruist zit. Door de druk zet de zachte structuur van de ader uit, en dat kan die gevreesde spataderen veroorzaken.Wees overigens niet bang dat je een spatader krijgt als je een minuutje met je benen gekruist zit, maar als je regelmatig langer dan 10 tot 15 minuten in deze houding zit verhoog je het risico aanzienlijk.

Lees ook  Man weegt 200 kilo en eet 10.000 calorieën per dag

Heupen en rug
Daarnaast is het geen goede zithouding en kan je hierdoor behoorlijk last krijgen van je heupen en je rug. Belangrijk is om ongeveer ieder half uur op te staan en een stukje te lopen. Ook voor de heren is gekruiste benen niet de beste optie, want als hun jongeheer wordt afgekneld is dit niet heel bevorderlijk voor de zaadproductie. Het beste is dus toch echt een rechte houding, je voeten plat op de grond en je schouders naar achteren.

Meteen mee stoppen: waarom je nóóit samen met je kind van een glijbaan moet gaan

Hallo daar: zó ziet de dochter van Gordon Ramsay eruit en ze is superknap