in

Dit is waarom je een stuk aluminiumfolie achter je radiatoren moet plakken

Je huis wordt er niet alleen warmer van, het scheelt ook in de kosten
Het zijn koude dagen, dus we zetten binnen de verwarming een tandje hoger. Staan je radiatoren al op 5 te loeien maar wordt het huis er niet warmer op?

Probeer dan deze handige tip, want met deze simpele en goedkope oplossing kun je je huis kosteloos een stuk warmer maken. Zo hoef je niet de thermostaat omhoog te zetten en dat scheelt nogal in de portemonnee.

Je hebt er niet veel voor nodig.

Radiatoren
De meeste huizen maken gebruik van centrale verwarming, waarbij de radiatoren langs de buitenwanden geplaatst zijn. Je regelt de thermostaat op een centraal punt waardoor het, in theorie, in het hele huis even warm is.

Lees ook  DIT is wat je lichaam probeert te zeggen als je midden in de nacht wakker wordt!

Toch merken we vaak dat sommige ruimtes niet voldoende verwarmd worden door onze radiatoren. Omdat de meeste radiatoren langs de buitenmuren zijn geplaatst, ontsnapt er ongemerkt veel van de warme lucht waardoor de kamer niet genoeg opwarmt.

Versterken
Om het effect van de radiator te versterken hebben we een hele gemakkelijke tip voor je. Het enige dat je nodig hebt is een rol aluminiumfolie. Rol een stuk folie ter breedte van de radiator af en plak dit met een beetje schilderstape achter de radiatoren.

Lees ook  Vier dagen oude Sophie vecht in Beiroet voor haar leven

De hitte zal door de aluminiumfolie weerkaatst worden en dus in plaats van langs muren en door kieren en ramen ontsnappen, juist terug de kamer in gekaatst worden. Het werkt zelfs zo goed dat het lijkt alsof je een tweede radiator hebt aangezet. Als je huis hierdoor een stuk warmer wordt, slaat de thermostaat eerder af waardoor het ook weer op de kosten bespaard. Win-win, dus!

Na Amsterdam en Utrecht ook intocht Rotterdam zonder zwarte piet

Kroon: Ook verkracht in Afganistan