in

Dit is hoe ratten via je toilet je huis binnenkomen! Bekijk hier de video.

Het klinkt als onmogelijk, ratten die via de rioleringsbuizen je huis binnenkomen. Ze vinden een ingang via je toilet en dringen dan je huis binnen.

Nochtans is dit zeker niet onmogelijk. In de video van dit artikel, gepubliceerd door National Geographic, zie je in detail hoe een rat erin slaagt om dat klaar te spelen.

Ratten kunnen tot drie dagen zonder pauze blijven zwemmen. Ze kunnen hun adem drie minuten inhouden, genoeg om door de buizen te zwemmen. En ratten kunnen hun lichaam drastisch versmallen om door de kleinste gaatjes te kruipen. Als hun hoofd door het gat kan, kan de rest er ook door. Daarom kunnen ratten perfect door het buizensysteem van elk huis kruipen.

Lees ook  Het hart van de moederhond was gebroken. Maar als ze met haar pups wordt herenigd, huilt ze van vreugde

Ratten zijn ook erg nieuwsgierige beestjes en ze houden ervan op ontdekking te gaan. Ondergrondse rioollabyrinten zijn ideale plaatsen om op avontuur te gaan.

Met hun scherpe klauwen kunnen ze zelfs muren op klimmen. Hetzelfde geldt voor verticale buizen.

Maar hoe geraken ze door de laatste centimeters buis? De leiding van een toilet heeft een zware kromming. Hoe kunnen ratten dit obstakel overwinnen? Er is ook geen lucht. Eerst bereikt de rat de achterste kamer van de leiding. Daar vindt ze meestal een luchtbel, genoeg om even bij te ademen en verder te zwemmen.

Lees ook  Schokkend moment waarop een verzorgster van een dierentuin door een tijger verscheurd wordt.

Ze plooien hun ribben naar achteren om door kleine openingen te kruipen. Zo geraken ze door het laatste stukje buis en komen aan in de toiletpot. Je kan dat allemaal eens bekijken in de volgende video.

Ook muizen zijn in staat om dit parcours af te leggen en er zijn al gevallen gemeld van mensen die een muis in hun toilet aantroffen.

Een reden te meer om de toiletbril volledig af te sluiten als je je toilet niet gebruikt!

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook

De meest toegewijde loodgieter ter wereld! De man is nu al een internetster.

9-jarige met kanker zegt ´ik moet stoppen´ – de reactie van zijn vader geeft me tranen in m´n ogen