in

Dit is de reden dat honden hun baasjes aanstaren als ze hun behoefte doen

Wellicht is het u weleens opgevallen dat uw hond u aanstaart tijdens het poepen. Met gêne heeft dit echter niets te maken. Ook niet met privacy redenen. Er zit namelijk een veel diepere betekenis achter!

Volgens IHeartDogs zijn honden heel erg gehecht aan hun omgeving en hun plaatsje daarin. Ontlasting is een van de momenten waarop een hond met meest kwetsbaar is. In deze positie kan hij niet makkelijk vechten of vluchten.

Uw hond is zich instinctief bewust van het feit dat ze op dat moment weerloos is. Maar honden zijn sociale dieren en maken deel uit van uw roedel. Ze weten dat u ze altijd zal beschermen.

Lees ook  Barbie Samantha de Jong laat zien wat ze onder de zonnebank aan heeft… niets dus!

Als uw hond naar u kijkt, tijdens het ontlasten, is dat omdat ze erop rekent dat u een waarschuwing geeft als de situatie erom vraagt. Bovendien kijkt ze zodat u haar mogelijkerwijs kan verdedigen tegen een aanval.

Er zijn echter ook sommige honden die niet poepen als iemand kijkt, of als ze aangelijnd zijn. Het kan zijn dat ze zich zo veiliger voelen, verder van huis waar ze geen aandacht zullen trekken.

Lees ook  Cateraar KLM ontslaat medewerker om water drinken uit fles

Maar, als uw hond nu wel of niet kijkt, het belangrijkste is om te weten dat ze doen wat voor hen vanzelfsprekend is. De beste manier om uw hond te helpen, als dit geen problemen oplevert, is om haar wensen te respecteren. Probeer in ieder geval geen bruuske bewegingen te maken als uw hond u aankijkt tijdens het poepen, zodat ze niet schrikt.

Vermist jongetje (5) uit Katwijk zwaar mishandeld door minderjarige

Even lunchen: vier honden dood in snikhete auto