in

“Dit is de opdracht van de spoedopname, niet jullie suffe loopneus!” Met deze foto laat een verpleger zijn waar hij elke dag mee te maken heeft.

Kay Müller uit het Schwabische Esslingen werkt al jaren bij de ambulancedienst. Het dunne lijntje tussen leven en dood waarbij elke minuut telt is zijn dagelijks brood. Met zijn Facebookpost laat hij eens goed zien wat hem al lang dwars zit:

“Als me weer eens een wachtende patiënt voor de spoedopname vraagt waarom hij hier al twee uur moet wachten (10 min) (en ja, dat vragen ze je, ook als je van de ambulancedienst bent en niet van het ziekenhuis) ZOU ik graag eens aan velen deze foto laten zien. Ik weet zeker dat hij wel begrijpt dat zijn ingegroeide teennagel of loopneus nog verder 3 uur kan wachten. Dit beste mensen is de opdracht van een spoedopname (shockruimte) niet jullie sinds 2 dagen aanhoudende verstopte neus die je huisarts al lang had kunnen genezen. Sorry voor de woordkeuze, maar de onbeschaamdheid en de falende zelfstandigheid van de mensen is zo schrikwekkend dat ik met afvraag hoe zulke mensen hoe zulke mensen wel de dichtstbijzijnde spoedopname maar niet de weg naar de eigen huisarts kunnen vinden.”

Lees ook  Familie van Hümeyra aan vooravond rechtszaak: 'Bekir moet levenslang krijgen'

De harde en eerlijke woorden van de ambulancebroeder zijn al door 20.000 mensen gedeeld en de drastische foto heeft veel commentaar gekregen. Vooral mensen die zelf in de gezondheidszorg werken delen zijn mening: “Deze post zou men bij elke spoedopname in de wachtkamer moeten ophangen!” eist een gebruikster en “Dank je wel!!! Ik denk dat IEDER die in de gezondheidszorg werkt je onbehagen kan volgen!” Maar veel van hun vragen ook begrip, zoals deze voormalige patiënte: “Niemand kan zeggen waarom iemand niet eerst naar de huisarts gegaan is. En je moet mensen niet overhaast veroordelen die naar het ziekenhuis gaan.”

Lees ook  Zeldzame mono-mono tweelingen hielden elkaars handjes vast tijdens hun geboorte. Nu delen ze een geweldige band van liefde en samenzijn!

Wat denk jij van de woorden van deze ambulancebroed die zich zo stoort aan het gedrag van veel patiënten bij de spoedopname?

Verborgen camera: vrouw parkeert op invalidenplek – maar krijgt vervolgens een koekje van eigen deeg…

Voor het allerlaatst opent de vierjarige de ogen en fluistert vier woorden. Niemand kan zijn tranen binnenhouden