in

Dit gebeurt met je lichaam wanneer je wekelijks een paar baantjes trekt…

Wie op zoek is naar een nieuwe hobby die je ook nog eens helpt om fit te worden, zou zijn of haar lokale zwembad weer eens op moeten zoeken.

Zwemmen is supergezond en het is ook nog eens een léuke sport. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel wat zwemmen met je lichaam kan doen!

Je longinhoud verbetert: wanneer je je een beetje inspant om baantjes te trekken, moeten je longen hard aan het werk om jou van genoeg lucht te voorzien. Hiermee vergroot je je longinhoud en verbeter je je conditie.

Lees ook  Pikante foto's van Lizzy van Temptation Island laten niks aan je verbeelding over!

Minder blessuregevoelig: met hardlopen licht de kans op blessures best snel op de loer. En ook gewichtheffen in de sportschool brengt dit risico met zich mee.

Zwemmen is echter veel minder blessuregevoelig. Het water beschermt je namelijk. Dit is gewichtsloos en je moet het wel heel bont maken wil je toch een blessure overhouden aan die baantjes trekken.

Lees ook  Haar ouders lachten om het idee. Maar 3 jaar later is dit Spaanse meisje van 8 miljonair

Gestroomlijnd lichaam: door regelmatig in het zwembad te trainen, verbeter je de kracht in je lichaam. Met name in je armen, core en benen.

Je lichaam moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat je achterste niet naar beneden zakt in het water. Hierdoor span je je lichaam (onbewust) aan en dat is natuurlijk heel goed voor je spieren.

Koude dagen op komst! Vagijn sjaal moet uitkomst bieden!

Nog nooit verteld: ‘Ik wist niet zeker wie de vader was’