in

Dikke beer werd jarenlang opgesloten in schietclub: “Absoluut het ergste geval uit mijn carrière”

Een beer werd jarenlang in een kooi opgesloten, volledig aan zijn lot overgelaten. Tot hij zwaarlijvig werd, door het lange ongezonde, gedwongen ‘leven’ dat het dier moest ondergaan. Maar nu werd hij gelukkig gered.

“Het is ongetwijfeld een van de ergste gevallen dat ik ooit heb gezien,” vertelt Debbie Metzler van dierenrechtenorganisatie PETA, over de medische toestand van de beer na jarenlange opsluiting in een kooi. Dat meldt Pennlive.

Het was in het Amerikaanse dorpje Millmont in Pennsylvania, dat de onfortuinlijke beer jarenlang werd gevangen gehouden in een kooi.

Op een kille, betonnen vloer. Die kooi bevond zich in een zogenaamde “sportclub” waar mannen allerlei activiteiten kunnen doen zoals jagen en schieten.

Lees ook  Vrouw vindt stukje glas in het gras. Het blijkt een 2.65 karaat diamant te zijn!

Dillan, zo heet de beer, begon door de jarenlange opsluiting extreem zwaar te wegen, wat makkelijk te zien is op de foto’s.

Het is het resultaat van jarenlang niet te kunnen bewegen. Enkele meters van zijn kooi was er zelfs een schietstand.

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft de beer na een lange strijd kunnen bevrijden uit zijn noodlottige situatie, en overgebracht naar een dierenasiel in Colorado.

Een verantwoordelijke van de schietclub zegt dat kinderen jarenlang hebben kunnen leren hoe ze moeten omgaan met dieren,” zegt Pennlive.

Hollywoodacteur organiseert bevrijding
Het begon allemaal toen Hollywoodacteur Alec Baldwin een brief schreef aan gouverneur Tom Wolf. Baldwin beschreef hoe Dillan jarenlang werd verwaarloosd.

Lees ook  “Mijn kinderen schamen zich soms: ons huis ademt armoede”

Na negen maanden lang onderhandelen, kon PETA de arme beer uit de kooi bevrijden. Nu wordt hij verzorgd en opgevangen in een natuurlijke habitat in Colorado.

Eerst was men bezorgd dat de beer de tocht niet zou overleven door zijn slechte fysieke toestand. Maar dat deed hij wel!

En nu hopen dierenrechtenactivisten wereldwijd dat zijn behandeling in het centrum hem gezonder en gelukkiger zal maken.

Deel zeker dit artikel als je ook genadeloos bent voor dergelijk dierenleed!

Duivels koppel adopteert hond uit asiel om haar op te eten.

Chinees themapark dwingt schreeuwend varken om van 68m hoog te bungeejumpen (heftige beelden)