in

Deze zwangere werd levend begraven en verloor haar baby. Een jaar later kan ze niet geloven wat de artsen haar vertellen

Op 7 december 1988 vond in Armenië een van de grootste natuurrampen van de 20e eeuw plaats. Een vreselijke aardbeving veegde hele steden en dorpen van de kaart. De balans: meer dan 25.000 dodelijke slachtoffers en meer dan 100.000 zwaargewonden. Mensen uit de hele wereld slaan de handen in elkaar om de slachtoffers van de aardbeving in Spitak te helpen.

Kazbek Kuzaev, een jonge chirurg uit Noord-Ossetië in de voormalige Sovjet-Unie, trok met talrijke collega’s naar Armenië om er te helpen. De dokters werkten er wekenlang dag en nacht en verzorgden honderden getraumatiseerde mensen, wier huizen, dromen en lichamen door de catastrofe aan diggelen werd geslagen.

Dr. Kuzaev was altijd een zeer optimistische persoon, die blaakte van levensenergie en zijn patiënten alle liefde van de wereld gaf. Hij deed veel meer dan zijn slachtoffers medisch helpen: ondanks hun soms zware verwondingen gaf hij hen de hoop op een betere toekomst, en deed er alles aan om terug een glimlach op hun gezicht te toveren.

De jonge vrouw Aida Saakyan was een van zijn patiënten. Toen de aardbeving haar huis vernielde, raakte ze onder de brokstukken bedolven. Ze lag verschillende uren in de duisternis en schreeuwde wanhopig om hulp, tot haar stem verzwakte. Toen ze uiteindelijk toch gered werd en naar een van de enige nog overeind gebleven ziekenhuizen werd overgebracht, kregen de mensen de tranen in de ogen bij haar aanblik: haar lichaam zag blauw, haar botten waren verbrijzeld en haar organen lagen bloot. Maar dat was nog niet het ergste …

Lees ook  Visser klimt op de rug van walvis, wat er dan gebeurt is indrukwekkend!

Aida was zwanger. Ze verloor die dag niet alleen haar ongeboren kind, maar ook de helft van haar familie. Niemand geloofde dat ze met dergelijke verwondingen ooit nog zou kunnen lopen. Maar iets veranderde toen ze Dr. Kuzaev en zijn collega’s ontmoette. Dankzij zijn goede zorgen begon ze weer te lachen en na een paar maanden waagden ze al haar eerste stapjes.

Maar de grootste verrassing wachtte Aida een jaar na de ramp: Aida was opnieuw zwanger. Haar dochter werd via keizersnede, maar compleet gezond geboren. Enkele jaren later werd ze opnieuw moeder. Tijdens hun jeugd hoorden de dochters de verhalen over die jonge dokter die het leven van hun moeder gered had en haar terug hoop hadden gegeven. Hoewel ze de man nooit gekend had, voelde het aan alsof hij een deel van de familie was.

28 jaar lang had Aida ervan gedroomd om Dr. Kuzaev nog een keertje te kunnen ontmoeten. Ze wist dat ze het geluk van moeder en grootmoeder te kunnen zijn alleen aan hem te danken had. Men kan zich wel voorstellen hoe gelukkig ze zich gevoeld moet hebben toen haar jongste dochter haar vertelde dat deze dokter ook naar haar op zoek was.

Lees ook  Zie je deze vreemde dingen wel eens zweven in je ooghoeken? Dit is wat het is…

De dochter van Aida stond perplex toen ze op de sociale media foto’s van haar eigen moeder zag. Ze besloot de man die de foto’s gepost had te contacteren. Wie had gedacht dat Dr. Kuzaev de foto’s van zijn patiënten zo lang bewaard zou hebben en op een dag besloot om ze op Facebook te posten? De chirurg bekende dat hij zich altijd al had afgevraagd wat er van de mensen geworden was die hij indertijd geholpen had. Hij hoopte dat zijn post iemand zou bereiken die zijn vragen zou kunnen beantwoorden.

De foto’s werden duizenden keren gedeeld. Een Armeens televisiestation steunde de arts in zijn zoektocht naar zijn vroegere patiënten en probeerden hem met zijn patiënten van weleer te verenigen. In december 2016 was het eindelijk zo ver: Met tranen in de ogen zag Dr. Kuzaev hoe Aida met haar familie binnenkwam. Een wens die bij beide partijen al langer sluimerde, werd eindelijk in vervulling gebracht.

Zelfs de meest vreselijke gebeurtenissen halen het beste in de mens naar boven. En als alle hoop verloren lijkt, is er toch altijd wel iemand die ons terug aan het lachen kan brengen. DEEL dit bijzondere verhaal met je vrienden op Facebook!

Het is officieel: kinderen zijn een miljoen keer irritanter als hun moeders in de buurt zijn

Kokosolie zorgt voor een mooie huid en haren. Maar je valt van je stoel als je hoort welke werking wetenschappers nu ontdekt hebben!