in

Deze ziekte staat bekend als de stille dood, maar als je hier op let dan kan je het tegenhouden.

Diabetes staat in sommige landen bekend als de stille dood. Dit komt omdat de symptomen van deze ziekte heel subtiel zijn en je ze makkelijk kan verwarren met iets anders.

Wereldwijd zijn er meer dan 400 miljoen mensen die leven met deze ziekte. Door alert te zijn op de symptomen hiervan kan je ernstige complicaties voorkomen. Wij vertellen je waar je op moet letten.

Vaak naar de wc moeten
Mensen met diabetes hebben een storing in hun glucose toevoer en gebruik. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel heel snel hoog wordt. Je lichaam ziet dit als een waarschuwing en probeert zo snel mogelijk de bloedsuikerspiegel te verlagen door het weg te spoelen via je urine.

Lees ook  Ze kocht dit huis in 1979, maar wat ze er in 2016 in verbergt, is onwezenlijk!

Onwijs veel dorst
Als je vaak moet plassen komt je lichaam vocht tekort. Je lichaam stuurt een signaal naar je hersenen om te vocht in te nemen. Dit word een vicieuze cirkel als je dan zoete drankjes drinkt want dan herhaalt het proces zich alleen maar.

Afvallen zonder dat je daar mee bezig bent
Dit klinkt veel mensen als muziek in de oren. Maar voor mensen met diabetes is dit een teken dat je lichaam niet normaal functioneert. Je lichaam spoelt glucose weg en om te compenseren voor het tekort aan calorieën haalt het eiwitten uit de spieren.

Wonden die niet genezen
Last van een snee die maar niet wilt genezen? Dit kan helaas komen door diabetes. Als je bloedsuikerspiegel te hoog is kunnen bloedvaten beschadigd raken. Normaal gesproken bij een wondje komt er nieuw bloed naar de opening en start het genezingsproces. Maar als de bloedvaten beschadigd zijn duurt dit langer dan normaal.

Lees ook  Twee tieners aangehouden voor het spannen van visdraad in Alphen in tunneltje bij Herenhof

Diabetes komt niet van de een op de andere dag. Als je op je voeding let dan zal dit de ontwikkeling van diabetes in welke vorm dan ook tegen gaan. Uitzondering diabetes erfelijk is in je familie dan is het belangrijk om je jaarlijks te controleren. Als je er vroeg bij bent kan je voorkomen dat de ziekte erger wordt en bij sommige vormen kan het dan zelfs nog worden teruggedraaid.

Deel deze tips met je vrienden op Facebook, want voorkomen is beter dan genezen!

Heb jij dit product gekocht bij Jumbo, Plus of Albert Heijn? Eet het dan niet op, je kan er DOOD aan gaan!

Deze hond begint met PRATEN, iedereen in de studio is geschokt