in

Deze veelvoorkomende klacht kan een voorteken van artrose zijn

Heb je last van deze lichamelijke klacht? Dit kan een voorteken van artrose zijn
Artrose: een aandoening aan het kraakbeen in gewrichten. Je zou denken dat het voornamelijk voorkomt bij oudere mensen.

Niets is minder waar, want de aandoening is een vorm van reuma die op elke leeftijd voor kan komen. Nu blijkt dat déze lichamelijke klacht een voorteken van de aandoening kan zijn. Wees er op tijd bij, zodat artrose zoveel mogelijk voorkomen kan worden.

Let goed op dit voorteken, om de kans op de gewrichtsaandoening op latere leeftijd te verkleinen.

  Tiener wordt gepest omdat hij stottert. Maar met een bizar trucje van z’n leraar stromen de emotionele woorden uit z’n mond.

Voorteken artrose
Merk je dat je knieën knakken of kraken? Dan is dit mogelijk een voorteken van artrose. Met name als je opstaat of rondloopt is het belangrijk om dit voorteken in acht te nemen. Uit onderzoek van het Artrose Instituut bleek dat van de 3500 mensen met krakende knieën ,ruim 18 procent binnen vier jaar artrose ontwikkelt. Ben je er te laat bij en is deze gewrichtsaandoening geconstateerd, dan kan je binnen een jaar al pijnklachten krijgen bij het bewegen.

  Deze radioactieve jongeheer ring “houdt je jongeheer langer stijf”

Advies
Wat veroorzaakt het kraken in de knieën precies? Volgens dokter Grace Lo, assistent-professor en onderzoeksleider, laat aan The New York Times weten dat ze dit nog niet hebben kunnen achterhalen.

“Het is niet zo dat het altijd slecht is als je knieën knarsen en piepen”, stelt Lo. Haar advies is wel om naar de huisarts te gaan als je dagelijks deze klachten ervaart. Artrose is helaas niet te genezen. Wel zijn er manier om het minder snel te ontwikkelen, helemaal als je er op tijd bij bent.

Geen geweld of ontvoering: vermiste Nora (15) in Maleisië stierf van honger of stress

Jong kind (10) neergestoken in Den Haag